TRIKOVI KOJI STVARNO PALE: Kosa će vam dugo ostati čista - evo šta treba da radite!

Moda i ljepota
TRIKOVI KOJI STVARNO PALE: Kosa će vam dugo ostati čista - evo šta treba da radite!
,

Ukoliko imaš problem sa kosom koja se brzo masti, onda moraš znati kako da je pravilno njeguješ. Ukoliko neki šampon ili regenerator pozitivno djeluju na krajeve ne mora da znači i da se na korijenu postiže isti efekat. Takođe nije rješenje ni da je prečesto pereš jer i ovo oštećuje kosu.

10-dandruff-surprising-reasons-why-your-hair-is-greasy-373934782-goncharov-artem-1024x683

Ukoliko ti maske koje kupuješ ne odgovaraju predlažemo da ih sama napraviš.

Maska od zelenog čaja

Zahvaljujući prirodnim antioksidansima, zeleni čaj čisti kožu glave i sprječava preterano lučenje sebuma. Uz to, jača kosu, ubrzava rast i sprječava opadanje kose.

Pola šoljice listića zelenog čaja sipajte u šerpu, dodajte šolju vode i 10 kapi esencijalnog ulja limuna. Kada proključa, ostavite da se kuha još 5 minuta. Procjedite pa prohlađenu tečnost nanesite na kosu, utrljajte u skalp i ostavite da djeluje 40 minuta.

Maska od bjelanca i limuna

Limun sadrži limunsku kiselinu koja sprječava mašćenje kose i održava balans pH vrijednosti na samoj koži glave, dok proteini iz bjelanaca jačaju vlasi. Pomiješajte sok od jednog limuna s jednim bjelancetom. Nanesite na kožu glave i kosu i ostavite da djeluje 10 minuta. Isperite hladnom vodom, a zatim kosu operite šamponom.

Jabukovo sirće i med

Sirće sprječava nagomilavanje ulja na koži glave i održava normalnu pH vrijednost kože glave, dok med hidrira kosu i čini je mekom i glatkom.

Pomešajte kašiku jabukovog sirćeta sa kašikom meda i dvije kašike vode. Nanesite na skalp i kosu i ostavite da odstoji 10 minuta, zatim isperite blagim šamponom i hladnom vodom.

Aloe vera

Pored umirujućih i osvježavajućih efekata, aloe vera ima antibakterijska i antioksidantna svojstva. Uz limun, gel ove biljke uklanja višak ulja sa kože glave, a u isto vrijeme hrani kosu i čini je sjajnijom. Pomiješajte 3 kašike gela aloe vere s kašikom limunovog soka i nanesite na skalp i kosu. Ostavite da djeluje 10 minuta, pa zatim isperite hladnom vodom.

Dodatni savjeti:

Koristite šampone namjenjene isključivo masnoj kosi

Regenerator nanosite samo na krajeve

Održavajte higijenu četki i češljeva

Kosu perite mlakom vodom, hladnom ispirajte

Ne dodirujte kosu

Izbjegavajte fen koliko god da ste u mogućnosti

Ne propustite