SPAVATE LI PUŠTENE KOSE? Žene prave veliku grešku - AKNE, ISPUCALI VRHOVI KOSE: Evo kako to djeluje na vaš organizam

Moda i ljepota
SPAVATE LI PUŠTENE KOSE? Žene prave veliku  grešku - AKNE, ISPUCALI VRHOVI KOSE: Evo kako to djeluje na vaš organizam
,

Dok ulažemo vremena i truda u pravilnu brigu kože prije spavanja, naša kosa zaslužuje istu pažnju. 

Možda to niste shvatili, ali spavanje spuštene kose može prouzročiti više štete nego samo neuredan pogled na krevet ujutro.

screenshot-34

1. Zamršena kosa ujutro

Kada se okrećete u snu, kosa će vam vjerojatno postati čvornata. To se događa zbog trenja koje nastaje kad vam se kosa trlja o jastučnicu. Ne samo da će se zbog toga probuditi s neurednom kosom, već ovo ponavljano oštećenje na kraju može oslabiti vaše pramenove.

2. Stvaranje akni

Ako imate osjetljivu kožu sklonu aknama, dobra je ideja da vam kosa ne dodiruje lice. 

Proizvodi za oblikovanje i regeneratori koji se nakupljaju na vašoj kosi mogu noću doći na vašu kožu i začepiti pore. To, pak, može dovesti do izbijanja akni i potaknuti iritaciju kože.

Ljudi s dugom kosom mogu čak dobiti i akne na leđima, a sklanjanje kose s lica dok spavate može pomoći u sprečavanju ozbiljnijih stanja kože.

3. Usporava rast vaše kose.

screenshot-35

Kada se vaša kosa zaplete, to znači da joj se kožica podigne i ostane otvorena. Oštećena kosa sporo raste, a ako sanjate dugu kosu i jednostavno ne možete postići da vam pramenovi narastu nakon određene točke, obavezno je zaštitite dok spavate.

4. Kosa vam može postati kovrčava.

Možda mislite da ste isprobali sve moguće proizvode za oblikovanje kako biste ukrotili svoju kovrdžavu kosu, ali nešto tako jednostavno kao što je ostavljanje kose tijekom spavanja može prouzročiti gubitak vlage u kosi. 

Vaš jastuk mogao bi biti odgovoran za vašu kosu, jer što više trenja stvara kosu, više vlage isparava iz nje.

5. Može prouzrokovati razdvojene vrhove.

Podijeljeni vrhovi nisu samo dosadni, ako ih imate puno na kosi, vaša frizura može izgledati nezdravo i neuredno. 

Ako kosu ne zavežete prije odlaska u krevet, sva bacanja i okretanja noću uzrokuj lomljenje i cijepanje vrhova. I ako ne spavate na svilenoj jastučnici, neće biti lako razdvojiti se sa svojim rascijepljenim krajevima.

6. To može utjecati na kvalitet vašeg spavanja.

screenshot-36

Kada spavate, kosa vam se može trljati po licu i ometati san. Najbolji način da se brinete o kosi prije spavanja ć je nježno je četkanjem i uvlačenjem u opuštenu pletenicu.

Ne propustite