PENALI ODLUČILI POBJEDNIKA LIGE EVROPE: Neviđena drama, oni nose trofej kući

Sport
PENALI ODLUČILI POBJEDNIKA LIGE EVROPE: Neviđena drama, oni nose trofej kući
.

Villareal je stigao do trofeja Europa lige nakon što je poslije maratonskog finala i penal serije koja je trajala cijelu beskonačnost pobijedio Manchester United. U regularnom dijelu bilo je 1:1, a u penal seriji 11:10 za Žutu podmornicu. 

Uvodne minute na stadionu Miejski u Gdansku pred oko 8.000 nisu donijele previše uzbuđenja, bilo je oprezno s obje strane što je na neki način i razumiljvo obzirom na ulog i važnost utakmice.

Žuta podmornica je bila ta koja je povela. Desilo se to u 29. minuti. Poslije ubačaja iz prekida gol je zabio sjajni Gerard Moreno. Španskom reprezentativcu je to bio 30. gol u sezoni.

screenshot-31

Crveni đavoli su furiozono ušli u drugo poluvrijeme. Redali su se napadi za napadom, a zasluženo izjednačenje je stiglo u 55. minuti kada je gol postigao Edinson Cavani.

El Matador se najbolje snašao poslije "flipera" u kaznenom prostoru. Tom prilikom VAR je pregledao snimak, ali nije bilo ofsajda pa je gol bio regularan.

Nastavio je engleski tim s napadima, novu priliku je imao upravo Cavani, ali je odbrana Žute podmornice spasila čist gol. U samom finišu regularnog dijela prijetio je i Paul Pogba, ali nije bilo promjena.

Na startu produžetaka zaprijetio je Pau Torres, ali iz izgledne situacije nije uspio zabiti gol. Žuta podmornica je bila nešto aktivnija u dodanih pola sata igre, u 113. minuti tražili su i penal zbog Fredovog igranja rukom, ali iz VAR je rekao ne.

Osvajača Europa lige za sezonu 2020/21 odlučili su penali gdje su snalažljivi bili igrači 

U prve dvije serije nije bilo promašaja nakon sigurnih penala Morena i Rabe s jedne te Mate i Tellesa s druge strane. U trećoj seriji Alcacer vraća prednost Villarealu, a Fernandes izjednačuje. I u četvrtoj seriji sigurni izvođači su bili Alberto Moreno i Rashford. I peta serija nije donijela promašaj jer su pogodili Parejo i Cavani. 

Naredne tri serije nisu donijele promašaje. Gomez, Albiol i Coquelin su pogađali za Villareal, a Fred, James i Shaw za United. Obzirom da su precizni bili Gaspar i Torres te Tuanzabe i Lindelof penale su pucali i golmani. 

Villareal - Manchester United 1:1 (Moreno/Cavani), poslije penala 11:10

Villareal: Rulli; Foyth, Albiol, Pau, Pedraza; Yeremy, Parejo, Capoue, Trigueros; Gerard Moreno, Bacca. Trener: Unai Emery.

Manchester United: De Gea; Wan-Bissaka, Bailly, Lindelof, Shaw; McTominay, Pogba, Fernandes; Greenwood, Rashford, Cavani. Trener: Ole Gunnar Solskajer.

Izvor:Sportsport

Ne propustite