UŽAS u Bijeljeni: Haso štapom do smrti pretukao suprugu Faketu!

Crna hronika
UŽAS u Bijeljeni: Haso štapom do smrti pretukao suprugu Faketu!
Iz CJB Bijeljina su, navodeći njihove inicijale, kazali da se ubistvo dogodilo u subotu u njihovoj porodičnoj kući.

Haso Omerbegović (75) iz zaseoka Odžaci, opština Osmaci, štapom je na smrt pretukao svoju suprugu Faketu (51), s kojom je bio dvije godine u braku, potvrdio je "Nezavisnim novinama" izvor blizak istrazi.

Iz CJB Bijeljina su, navodeći njihove inicijale, kazali da se ubistvo dogodilo u subotu u njihovoj porodičnoj kući.

Kako saznajemo, Omerbegović je policiji prvo prijavio da je pronašao svoju ženu mrtvu u kući, ali nakon uviđaja priznao je da ju je on usmrtio.

"Njeno tijelo bilo je sve od modrica i podliva krvi. Pronađen je štap pomoću kojeg se kreću stariji ljudi, a sumnja se da ju je time tukao jer su nađeni tragovi krvi. Bio je veliki broj povreda na glavi, stomaku, rukama i nogama", rekao je naš izvor i dodao da je Omerbegović suprugu udario više od 20 puta štapom.

Prema riječima komšija Omerbegovića, oni su bili veoma čudan par te su oboje svakodnevno bili pijani.

"Čuo sam da su i taj dan bili pijani, on je nju toliko udarao da su Faketi poispadali zubi, a zidovi su bili isprskani krvlju", kazao nam je mještanin koji nije želio da mu navodimo ime.

Kako kaže, njihov dvogodišnji brak se svodio samo na alkohol i na međusobne razmirice, ističući da nisu imali djece.

"Faketa se udavala 12 puta. Došla je iz Donjeg Hrasnog, kod Kalesije. Niko u selu ne zna puno o njoj, dok je Haso prije nje imao suprugu koja je preminula i s njom ima kćerku", kazao je mještanin.

Da se radilo o čudnom bračnom paru govori i činjenica da je njihova kuća bila ograđena bodljikavom žicom visokom čak dva metra.

"Nisu se mogle ni čuti svađe jer je kuća od ograde udaljena 20 metara. Rijetko ih je ko obilazio, a i oni su se slabo s kim u selu družili", kazao je on.

Istakao je da je Haso zadnjih nekoliko dana pričao kako ga žena vara.

"Ja ne vjerujem u tu priču jer u ovom selu žive povratnici, nekih pet-šest kuća, i znam da niko nije bio s njom, ali je Hasu bilo teško ubijediti. Bio je svojeglav", priča ovaj komšija.

Kazao je da je Omerbegovićeva kćerka bila protiv njihovog braka.

"Ona nije bila za taj brak, slala je Hasi pomoć ali pod uslovom da je samo on koristi, odnosno da ne daje Faketi ni marke", naglašava komšija.

Kako nezvanično saznajemo, Omerbegović je prije 40 godina ležao tri godine u zatvoru zbog pokušaja ubistva.

Ne propustite