DODIKOV ZAHTJEV NIKO NIJE PODRŽAO: Pokušao imitirati Čovića, pa ostao usamljen

Bosna i Hercegovina
DODIKOV ZAHTJEV NIKO NIJE PODRŽAO: Pokušao imitirati Čovića, pa ostao usamljen
.

Po svemu sudeći, ugled predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika u međunarodnim krugovima prilično je poljuljan.

Zahvaljujući našim izvorima uspjeli smo saznati šta je, kao jednu od tema za razgovor, pokušao nametnuti Dodik i kako se sve to završilo.

Naime, u jednom trenutku Dodik je zatražio da učesnici samita Brdo-Brijuni procesa raspravljaju o izmjenama Izbornog zakona BiH. Njegov zahtjev zapravo je bio, kako saznajemo, jedan onima koje već godinama ponavlja predsjednik HDZ-a Dragan Čović. Dodik je otišao tako daleko u "imitiranju" Čovića, da je čak ponavljao i njegovu poznatu mantru kako je Željko Komšić nelegitiman član Predsjedništva, jer ga nisu birali Hrvati nego Bošnjaci,prenosi Oslobođenje.

Međutim, učesnici samita su u potpunosti izignorisali ovaj Dodikov zahtjev. Osim njega, o izmjenama Izbornog zakona u BiH više niko nije progovorio ni riječi. Kakav je fijasko doživio Dodik možda i najbolje ilustruje činjenica da o ovoj temi ni riječi nije progovorio ni predsjednik Hrvatske Zoran Milanović.

Ne propustite