Ponovo viralno, "brak i dalje traje" : Čoviću dodali prezime Dodik

Bosna i Hercegovina
Ponovo viralno, "brak i dalje traje" : Čoviću dodali prezime Dodik
.

Nakon 2 godine, slika se ponovo počela širiti društveim mrežama, a povod je vjerovatno aktuelna politička situacija u BiH. Sve su glasnije i češće tvrdnje, a naročito opozicije u RS-u, da Čović i Dodik imaju iste interese kada je riječ o podjelama unutar BiH

Državni radiotelevizijski servis Srbije je u Dnevniku, prije 2 godine,  "vjenčao" lidera HDZ-a Dragana Čovića i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika.

Naizgled obična greška postala je viralna  kada je predsjednik HDZ-a potpisan kao "Dragan Čović Dodik" u prilogu o obilježavanju Dana vojske RS-a u kojem su puštane Dodikove izjave da će "Treći pješadijski puk Oružanih saga BiH iduće godine prilikom postrojavanja obući uniforme Vojske RS-a" i Čovićeve reakcije na to.

Nakon 2 godine, slika se ponovo počela širiti društveim mrežama, a povod je vjerovatno aktuelna politička situacija u BiH. Sve su glasnije i češće tvrdnje, a naročito opozicije u RS-u da Čović i Dodik imaju iste interese kada je riječ o podjelama unutar BiH.

Mnogi korisnici društvenih mreža ponovo dijele ovaj propust RTS-a na šaljiv način, a najćešći su bili oni da su mnogi znali za "brak" lidera HDZ-a i SNSD-a koji i dalje traje".

(Oslobođenje)

Ne propustite