Stručnjak otkrio koliko toaletnog papira biste trebali koristiti nakon nužde

Zanimljivosti
Stručnjak otkrio koliko toaletnog papira biste trebali koristiti nakon nužde
.

Mislili ste da je barem brisanje stražnjice nakon obavljanja velike nužde jednostavan zadatak? Pa, čini se da biste trebali znati nešto i o "zlatnoj formuli" brisanja.

Točnije, o tome koliko toaletnog papira biste trebali koristiti, a koliko je previše.

Tvrtka Sanctuary Bathrooms se udružila s higijenskim i zdravstvenim stručnjacima kako bi rasvijetlili uobičajene pogreške koje ljudi rade u kupaonici i konačno su otkrili odgovor na ovo goruće pitanje.

Martin Richards, direktor u tvrtki SMARTi Environmental, koja je specijalizirana za higijensku tehnologiju, tvrdi da bi prosječna osoba nakon obavljanja nužde trebala potrošiti do 10 listića toaletnog papira.

"Očito, to može uvelike ovisiti o tome je li riječ o velikoj ili maloj nuždi, ali u osnovi pokušajte ne omotavati previše toaletnog papira oko ruke jer tako nepotrebno stvarate otpad", objasnio je.

No deset listića bi trebalo biti maksimalna količina koju koristite, a korištenje manje količine je potpuno u redu i zapravo se i potiče.

Kada je u pitanju ispiranje WC školjke, Richards upozorava da je važno uvijek spustiti poklopac, prenosi The Sun.

"Kada pustite vodu, kapljice koje sadrže bakterije i viruse, poput E. coli, raspršit će se zrakom, kontaminirajući kožu, odjeću i druge površine. Ponekad ih možete čak i udahnuti", rekao je.

 

(Index.hr)

Ne propustite