Michael Jordan otkrio za javnost posljednju tekstualnu konverzaciju sa Kobe Bryantom

Sport
Michael Jordan otkrio za javnost posljednju tekstualnu konverzaciju sa Kobe Bryantom
.

U subotu, preminuli Kobe Bryant bit će ugrađen u Memorijalnu košarkašku kuću slavnih Naismith, ulazak će obaviti niko drugi do Michael Jordan. Ali prije svog govora, Jordan je pokazao koji su bili njegovi posljednji razgovori s Bryantom prije smrtonosnog pada helikoptera 26. januara 2020. godine, koji je ubio Bryanta, njegovu 13-godišnju kćer Giannu i šest drugih.

Jordan, koji je takođe govorio na parastosu za Bryanta u Staples Centru nakon njegove smrti, pokazao je ESPN tekstove od 8. decembra 2019.

"Ova je tekila sjajna", poslao je Kobe, pozivajući se na jordansku Cincoro Tequilu, čija je boca Bryantu poslana pri lansiranju.

"Hvala, brate moj", odgovorio je Jordan.

"Da gospodine. Porodica dobro? ” Odgovorio je Kobe.

"Sve dobro. Vaša? "

"Sve dobro."

Jordan je želio razgovarati s Bryantom o košarkaškom timu njegove kćerke - koji je trenirao. "Zaista je trenirao Gigija", rekao je Jordan, "pa sam ga pogurao zbog toga."

„Sretni praznici", uzvratio je Jordan, „i nadam se da ćemo ih uskoro nadoknaditi. Treneru Kobe ??! ”

"Dodao sam onaj mali emoji koji plače / smije se", cereka se Jordan.

"Ah, i tebi isto, čovječe", napisao je Kobe. “Hej, treneru, trenutno sjedim na klupi i rasturamo ovaj tim. 45-8. " …

"Ja jednostavno volim taj tekst", kaže Jordan, "jer pokazuje Kobeovu konkurentnu prirodu."

Poznato je da je Jordan Bryantu bio poput starijeg brata i njih dvoje su bliski otkad dijele sud zajedno. 58-godišnji i šestostruki NBA prvak zna da će u subotu dobiti suzne oči - ali ne brine mnogo.

"U početku sam razmišljao, možda sam pomalo nervozan zbog toga, ali onda sam shvatio da neću biti nervozan zbog pokazivanja emocija prema nekome koga sam apsolutno volio", rekao je Jordan za ESPN. "To je moja humanistička strana - ljudi imaju tendenciju da zaborave da je imam."

Izvor: Sports Ilustrated

Ne propustite