Iran pozdravlja palestinsku borbu s Izraelom i predlaže plan koji bi jednom za zauvijek riješio sukobe!

Aktuelno
Iran pozdravlja palestinsku borbu s Izraelom i predlaže plan koji bi jednom za zauvijek riješio sukobe!
.

Iranski najviši autoritet uputio je riječi podrške palestinskim borcima angažiranim u ozbiljnoj eskalaciji s Izraelom, a njegov glavni diplomata iznio je plan da jednom zauvijek riješi višedecenijski sukob dva naroda.

Iranski vrhovni čelnik ajatolah Ali Hamnei ogradio se protiv izraelskog "zlonamjernog ponašanja" nakon što su sigurnosne snage te zemlje upale u svetu džamiju Al-Aksa u Jeruzalemu, ometajući vjernike u vrijeme već pojačanih tenzija proizašlih iz pokušaja Izraelaca da protjeraju Palestince iz šeika Kvart Jarrah.

Temperature su u međuvremenu uzavrele, a grupe poput Hamasa i Palestinskog islamskog džihada raketiraju Izrael i Izraelske odbrambene snage izvode zračne napade na pojas Gaze u jednom od najgorih nasilja između dviju strana u posljednjih nekoliko godina.

Hamnei je rekao da je došlo vrijeme.

"Palestinci su budni i odlučni", rekao je iranski vrh putem društvenih mreža. "Oni moraju nastaviti ovaj put. S tim zločincima može se razgovarati samo jezikom moći. Moraju povećati snagu, biti čvrsti, suprotstaviti se neprijatelju i prisiliti ih da zaustave svoje zločine."

Iranski ministar vanjskih poslova Mohammad Javad Zarif također se obratio sukobu u utorak, a također je krivnju pripisao izraelskim postupcima.

Ne propustite