Svako jutro počinje šoljicom MLAKE VODE, a kada čuješ kako to UTIČE na KOŽU i LINIJU i ti ćeš

Zanimljivosti
Svako jutro počinje šoljicom MLAKE VODE, a kada čuješ kako to UTIČE na KOŽU i LINIJU i ti ćeš
.

Ukoliko se dvoumiš oko toga koji napitak je najzdraviji da sa njim započneš dan, bilo bi dobro da kafu ili čaj zamijeniš čašom mlake vode, koja će ta odmah hidrirati, probuditi organe i podstaći ih na rad. 

Ispijanje mlake vode ujutru nosi brojna pozitivna dejstva na zdravlje, a neki od njih su detoksikacija, dobra probava kao, ali i mršavljenje. 

Detoksikacija

Konzumiranje tople vode podiže tjelesnu temperaturu, pa tijelo počinje pojačanod a se znoji i izbacuje toksine iz organizma, dok se istovremeno hidrira. Takođe, olakšava protok krvi u organizmu, podstiče metaboličke procese, a samim tim i brže sagorijevanje masnih naslaga.

56ac640c-e100-427b-a07a-25dc0a0a0a80-limun-voda

Podstiče probavu

Ako ujutru na prazan stomak popijete dvije čaše tople vode, to će blagotvorno uticati na crevnu funkciju, poboljšaće proces varenja, podstaći metabolizam i smanjiti rizik od stomaćnih tegoba i zatvora.

Ljepota i mladost

Topla voda je sjajna za hidrataciju kože, ali i njenu detoksikaciju, pa se posebno preporuluje osobama koje imaju problema sa aknama. Konzumiranjem tople vode poboljšavate elastičnost kože, hidrirate je i smanjujete pojavu bora.

Mršavljenje

Prema stručnjacima, ispijanje tople vode ujutru priprema crijeva za ostatak dana i može doprinijeti gubitku kilograma. Čisti crijeva, sprječava nadimanje i rješava suvišne tečnosti u organizmu . Takođe povećava osnovnu tjelesnu temperaturu, što dovodi do toga da telo troši energiju da bi spustilo svoju temperaturu na normalu. Ova potrošnja energije pospešuje metabolizam.

Opušta mišiće

Konzumiranje tople vode povećava protok krvi i pomaže mišićima da se opuste, dok ispijanje hladne vode dovodi do kontrakcije. Ovo opuštanje mišića može pomoći kod širokog spektra bolova, od menstrualnih grčeva do artritisa. Takođe, može vam olakšati tegobe sa nesanicom.

Ne propustite