Sutra ročište po tužbi Alise Mutap protiv Muriza Memića

Bosna i Hercegovina
Sutra ročište po tužbi Alise Mutap protiv Muriza Memića
.

Pred Općinskim sudom u Sarajevu sutra bi trebalo biti održano pripremno ročište nakon što je Alisa Mutap-Ramić tužila Muriza Memića za klevetu, objavila je Murizova kćerka Arijana.

Na svom Facebook profilu je istakla da je početak ročišta zakazan za 12 sati, te da Mutap-Ramić od Memića potražuje 3.000 KM.

Podsjećamo, 5. maja su pravni zastupnici Mutap-Ramić podnijeli i krivičnu prijavu protiv Muriza Memića zbog, kako su naveli, neprijavljivanja počinitelja krivičnog djela.

"Smatramo da je vrijeme da se navedeni ispita na te okolnosti, s obzirom na to da u svojim medijskim obraćanjima tvrdi da Ljubo i Bekrija Seferović nisu počinitelji inkriminisanog događaja, nego da on lično zna ko je počinitelj inkriminisanog događaja u kojem je Alisa Mutap teško povrijeđena", istakli su.

Podsjećamo, Dženan Memić je stradao 2016. godine u Velikoj Aleji na Ilidži. Sa njim je tada bila Alisa Mutap koju Muriz, Dženanov otac, optužuje da prikriva ono što se zaista tada desilo.

Muriz, njegova porodica, te njihov pravni zastupnik Ifet Feraget tvrde da je Dženan ubijen. Tužilaštvo Kantona Sarajevo je za njegovu smrt teretilo Ljubu i Bekriju Seferovića tj. da su uzrokovali saobraćajnu nesreću u kojoj je Dženan stradao. Međutim, Memić i Feraget navod da Seferovići nisu odgovorni za Dženanovu smrt.

Kantonalni sud u Sarajevu je u dva navrata donio oslobađajuću presudu za Seferoviće, ali je Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine obje presude ukinuo.

U međuvremenu je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine pokrenulo istragu u cilju utvrđivanja eventualnih propusta drugih institucija u istrazi stradanja Dženana Memića. Nedugo poslije su uhapšeni Zijad Mutap, Alisin otac, bivši šef Odsjeka za saobraćajne istrage Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Hasan Dupovac i službenik MUP-a KS Josip Barić. Svi oni su još u pritvoru.

Muriz Memić je u Sarajevu organizirao nekoliko protesta izražavajući tako nezadovoljstvo radom nadležnih na rasvjetljavanju ovog slučaja.

 

 

(Klix)

Ne propustite