Vučić: Da laž ne pobedi istinu, a dželati ne postanu žrtve

Bosna i Hercegovina
Vučić: Da laž ne pobedi istinu, a dželati ne postanu žrtve
,

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras da nikada manje zemalja nije obilježavao Dan pobjede nad fašizmom, da se u našem regionu prekrajaju činjenica i pokušava da falsifikuje istorije i da je zbog toga, na svima nama da ne krijemo istinu, već da o svemu otvoreno govorimo, kako se ne bi desilo da laž pobijedi istinu.

Vučić je svoje obraćanje na svečanoj akademiji povodom Dana pobjede nad fašizmom, počeo stihovima "Krvave bajke" Desanke Maksimović, ističući da upravo ti stihovi, kao i poema "Stojanka majka Knežopoljka" Skendera Kulenovića na najbolji način opisuju tragediju srpskog naroda i sve što se dogodilo u Drugom svjetskom ratu.

"Teško je govoriti danas, jer iako svi danas u savremenom svetu žele da kažu kako poštuju žrtve uzasa rata, veliki deo na svaki način I po svaku cenu, pokušava da promeni tok istorije, da žrtvu proglasi za dželata, a dželata za žrtvu", poručio je predsjednik Srbije. Iako se, kaže, na akademiji čulo da sve više zemalja obilježvaa i slavi Dan pobjede, Vučić je istakao da sa tim ne može da se saglasi, jer je upravo suprotno.

"Suštinski, nikada manje zemalja nije obeležavalo Dan pobede nad fašizmom i naše je da ne krijemo istinu, već da otvoreno o tome govorimo i ne dozvolimo da laž pobedi tu istinu", rekao je Vučić.

On je istakao i da nije slučajno što se danas nipodaštava uloga Crvene armije i baca pod noge činjenica da je za slobodu Evrope žvote dalo 22 miliona Sovjeta, najviše Rusa.

"Onda nije čudo ni što u našem regionu prisustvujemo dnevnom prekrajanju činjenica i pokušaju potpunog falsifikovanja istorije", rekao je Vučić.  

Ne propustite