ISCIJEDITE LIMUN U VODU KOJOM PERETE PODOVE, TRIK OTKRILE PROFESIONALNE ČISTAČICE: Odmah isprobajte

Praktična žena
ISCIJEDITE LIMUN U VODU KOJOM PERETE PODOVE, TRIK OTKRILE PROFESIONALNE ČISTAČICE: Odmah isprobajte
.

Ako ste riješili da se bacite na veliko raspremanje kuće, vjerujemo da će vam najteže pasti ribanje kupatila i kuhinje. 

Međutim, postoje "prečice" da se izborite sa masnim mrljama, rđom, bakterijama, prljavštinom, začepljenim odvodom...

Zaobiđite skupa, agresivna hemijska sredstva za čišćenje i poslužite se jednostavnijim, jeftinijim i delotvornijim narodnim trikovima koji oprobano "pale".

cisti-podovi

*Kečap: Zvuči čudno, ali ako se borite s dosadnim mrljama u rerni, samo je zagrijte na blagu temperaturu, a potom na fleke i naslage iscijedite malo kečapa. Istrljajte sunđeom ili žicom, a potom i mokrom krpom.

* Soda bikarbona i voda: Masne mrlje na šporetu, mikrotalasnoj ili pločicama najbolje će očistiti - vrela voda! Jednostavno umočite krpu u vrelu vodu i trljajte. Ako su mrlje veoma ljepljive i masne, pomiješajte malo sode bikarbone i vruće vode dok ne dobijete gustu pastu. Smesom istrljajte zaprljano mesto, pa isperite

*Pomorandža: Kora pomorandže odlično skida mrlje od kamenca na slavinama i skida fleke sa sudopere. Prirodno ulje ove voćke učiniće i da sjaje. Unutrašnjom stranom kore na kojoj je beijla opna takođe možete čistiti drvene predmete.

*Limunov sok: Natopite krpu u limunov sok i ostavite je u frižideru nekoliko sati, kako bi upila neprijatne mirise iz istog. Zanimljivo je i da ako limunov sok iscedite u vodu kojom perete podove, to će otjerati muve i druge insekte.

*Hidrogen: Mješavinom običnog hidrogena i vode u jednakim kolilinama možete da dezinfkujete sve što vam padne na pamet. Preporuka je da napravite ovaj rastvor i držite ga u raspršivaču kako biste mogli po potrebi da dezinfuikujete šta želite. Ova mešavina ubija bakterije i savršeno čisti!

Ne propustite