MILORAD DODIK: Jedino realno je da se Srpska odvoji i udruži sa Srbijom

Objavljeno:08.05.2021 - 12:26
A A A Times Arial

Predsjedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas se Srbi moraju okrenuti sebi i svojim interesima, usmjeriti energiju na jačanje Republike Srpske, uz poruku da je jedina realnost da Srpska odvoji i udruži u nekom obliku sa Srbijom.

"Samo tu energiju kod Srba osloboditi je svakako velika pobjeda svih nas, a ta energija mora da bude usmjerena ka jačanju Republike Srpske i bez obzira što priča Incko ili bilo ko drugo. Jedina realnost je da se Republika Srpska odvoji i da živi sama i da se udruži u nekom obliku, federalnom, konfederalnom sa Srbijom", kazao je Dodik odgovarajući na pitanje novinara koji je njemu od non pejpera koji su se pojavili u prethodnom periodu najrealniji. 

Dodik je, nakon sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i načelnicima opština Kozarska Dubica, Kostajnica, Nevesinje i Drvar, rekao da je jačanje Republike Srpske i udruživanje sa Srbijom protivno zapadnim interesima.

"Ali, ovdje nije pitanje zašto smo mi protiv njih, već zašto su oni protiv nas, ovde se radi o nasoj zemlji a ne njihovoj", rekao je Dodik. 

On je istakao da se Srbi moraju okrenuti sebi i svojim interesima i biti jasni u tome, ali da moraju "korespondirati" i sa svijetom, jer ne može drugačije.

"Mislim da nikada nije bilo veće uvjerenje kod Srba, kod rukovodstva u Republici Srpskoj i u Srbji da treba da kažu - ovo je naš interes", poručio je Dodik i dodao da to podrazumijeva i svest o tome da ono što se Srbima nudi ne mora da znači da je to najbolje i dobro"

(Mondo/Agencije)  
 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!