Ivanić: BiH je temu non papera digla tako visoko, jer to odgovara Dodiku i Izetbegoviću, da budu jaki Srbin i Bošnjak

Objavljeno:07.05.2021 - 23:43
A A A Times Arial

Ivanić ocjenjuje da je najveću pažnju “Non paper” privukao u BiH, i nigdje drugdje
"Non paper" je potpuno neobavezujući dokument i do danas se ne zna ko ga je izbacio, rekao je počasni predsjednik Partije demokratskog progresa Mladen Ivanić.

Jedni tvrde da je “Non paper” kreirala Slovenija. Slovenija tvrdi da s tim nema nikave veze. Ako su u tom dokumentu učestvovali neki domaći političari, onda nisu dobro vidjeli šta u njemu piše, rekao je Ivanić gostujući u emisiji „Puls“ BN TV.

Dodao je da su neki tražili u tom dokumentu argumentaciju za svoje poglede. – Mislim da je Dodik u svojoj priči o mirnom razdruženju u tom “Non pejperu” to tražio, pri čemu je zanemario dvije stvari – jedna stvar je da u tom “Non pejperu” piše “dio Republike Srpske bi se priključio Srbiji”,a ne cijela Republika Srpska. Drugo, ono što se meni čini, da jedini dobitnici u tom dokumentu, jesu Albanci, jer bi iz te priče dobili Kosovo, dobar dio Makedonije. Jedino oni u suštini ništa ne bi izgubili – rekao je Ivanić.

Ivanić ocjenjuje da je najveću pažnju “Non paper” privukao u BiH, i nigdje drugdje.

 – BiH je tu temu “Non papera” digla na tako visok nivo, jer to odgovara i Dodiku i Izetbegoviću, jer na sto stavlja stvari koje njima pomažu da budu jedan kobajagi jaki Srbin, a drugi jaki Bošnjak. To kod drugi apsolutno nije izazvalo nikakvu pažnju. To nema nikakve reperkusije na međunarodnom nivou. “Non pejper”, po mom mišljenju, nije dobar po srpski narod, zato što bi dio Republike Srpske, po toj priči ušao, a otišlo cijelo Kosovo. Oni koji se iz srpskog naroda pozivaju na to, uopšte ne razmišljaju o implikacijama za cijeli narod, nego razmišljaju o koristi za sebe, što je karakteristika onoga što radi SNSD i Dodik – rekao je Ivanić.

On dodaje da podrške o mirnom razdruženju nema.

– Ko nas podržava u priči o mirnom razdruženju? Nema nikoga. To je sve završeno i samo napravljena jedna nova tema, ne bi li SNSD vratio svoj politčki autoritet i dobio više glasača. Ništa drugo. To nema rezultata – rekao je Ivanić, piše BN TV.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!