5 GLAVNIH UZROKA RAZVODA: Zbog ovoga puca 50% BRAKOVA! PREVARA JE TEK NA 3. MJESTU

Objavljeno:07.05.2021 - 14:30
A A A Times Arial

Rastava braka trebala bi biti posljednja i najteža odluka nezadovoljnih parova. Ovo je 5 najčešćih razloga razvoda braka:

1. Nedovoljna predanost

73 posto parova izjasnilo se kako je raspad njihova braka uzrokovala nedovoljna predanost braku kao zajednici.

Veliki broj ispitanika, posebno onih koji su friško rastavljeni objašnjava kako im je danas žao što se nisu više potrudili oko braka, odnosno oko partnera.

2. Svađe

56 posto razvedenih je ovo navelo kao jedan od razloga brakoloma. Svađe koje dovode do rastave braka najčešće su uzrok nerazumijevanje partnera, nepoštovanja ili jednostavno nefleksibilnost da se uvaži suprotno mišljenje.

Nije riječ o svakodnevnom prepucavanju oko djece, novaca ili obiteljskih nesuglasica već o ozbiljnim stvarima koje se talože godinama te kad tad moraju isplivati na površinu.

Svađe koje dovode do rastave braka najčešće su uzrok nerazumijevanje partnera, nepoštovanja ili nefleksibilnost da se uvaži suprotno mišljenje

razvod-ns

3. Nevjera

Iako ste pomislili kako bi ovo mogao biti glavni razlog rastava braka, no nevjera se nalazi na trećem mjestu što je potvrdilo 55 posto parova.
Stručnjaci upozoravaju kako prevare, posebno one koje traju duže od jedne večeri, najčešće počinju kao nevino prijateljstvo i druženje, odnosno emocionalnom nevjerom koja vrlo često završi i kao fizička nevjera.

I NA KRAJU ONO NAJČEŠĆE ZBOG ČEGA SE RAZVODE --->>>

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!