LJUBAVNA PRIČA PUNA NEOBIČNIH DETALJA: Evo kako su se upoznali i zavoljeli Bill Gates i Melinda, pogledajte i njihovu sliku sa vjenčanja (FOTO)

Show
LJUBAVNA PRIČA PUNA NEOBIČNIH DETALJA: Evo kako su se upoznali i zavoljeli Bill Gates i Melinda, pogledajte i njihovu sliku sa vjenčanja (FOTO)
Bill i Melinda Gates su šokirali cijeli svijet vešću da se razvode. 64-godišnji Bill, čija se imovina procjenjuje na 130 milijardi dolara i 56-godišnja Melinda vijest o kraju braka su podijelili putem Twitera, a Dejli mejl prenosi kako uskoro bivši supružnici nisu nikada potpisali predbračni ugovor.

Bill i Melinda Gates su šokirali cijeli svijet vešću da se razvode. 64-godišnji Bill, čija se imovina procjenjuje na 130 milijardi dolara i 56-godišnja Melinda vijest o kraju braka su podijelili putem Twitera, a Dejli mejl prenosi kako uskoro bivši supružnici nisu nikada potpisali predbračni ugovor, piše Stil.Kurir.rs.

Dokumenta za razvod koje je Melinda podnijela procureli su u javnost nakon što je njihova kćerka otkrila da porodica prolazi kroz izazovna vremena.

"Još uvijek učim kako da se nosim sa emocijama, baš kao i članovi moje porodice i zahvalna sam na prostoru koji mi se za to pruža", napisala je 25-godišnja Jennifer na Instagramu.

Ona je najstarije dijete Bila i Melinde. U 27 godina dugom braku dobili su još i 21-godišnjeg sina Rorija i 18-godišnju kćer Fibi.

Njihovu ljubavnu priču koja je trajala gotovo 3 decenije obilježile su neke, pomalo bizarne navike. 

Evo kako je sve počelo: 

Njihova ljubavna priča počela je krajem 80-ih godina nakon što su se tada 31-godišnji Bil i 23-godišnja Melina upoznali u njegovoj firmi "Microsoft". On je bio vlasnik, a ona je radila na jednom od projekata. Privi put su se sreli  na jednoj poslovnoj večeri koju je organizovala nejgova firma.
"Kasno sam se pojavila i svi su stolovi već bili popunjeni, osim jednog za kojim su bile prazne još dve stolice. Sjela sam na jednu, a nakon nekoliko minuta kasnije Bil je sjeo do mene", napisala je Melinda u svojoj biografiji "Moment of Lift" koju je objavila 2019. godine.

Prema Melindinim riječima tokom večere je primijetila da je Bil zainteresovan za nju, a tek nekoliko mjeseci kasnije su se ponovo sreli i to na parkingu firme.

"Započeo je razgovor i pozvao me na sastanak, ali tek za 2 nedjelje. Nasmijala sam se na to i rekla mu da to nije dovoljno spontano. Ostavila sam mu svoj broj telefona, a on me je pozvao par sati kasnije i zamolio da izađem sa njim na večeru sutra uveče, pitavši me u šali da li jeli to dovoljno spontano", opisala je ona u svojim memoarima.

"Brzo smo otkrili da imamo puno toga zajedničkog, od ljubavi prema zagonetkama i takmičarski duh, voleli smo matematičke igre. Mislim da sam ga zaintrigirala kada samo prvi put igrali Klu u kojem sam ga pobijedila. Mislim da je bio i impresioniran ongo momenta kada mi je rekao da moram pročitati "Velikog Getsbija", a ja sam mu odgovorila da sam ga već dva puta pročitala.

Bill je o njihovu odnosu progovorio u dokumentarnom filmu snimljenom o njegovu životu.

"Znate, bilo nam je jako stalo i postojale su samo dvije mogućnost - ili da raskinemo ili da se vjenčamo", priznao je.

O neobičniom navikama koje su imali govori i činjenica da je Melinda na početku veze izlazila i sa drugim muškarcima. 

"Ona je imala druge momke, a ja Microsoft. Mislio sam da nećemo biti ozbiljni", i dodao kako su oboje bili iznenađeni kada su shvatili da su se stvarno zaljubili jedno u drugo.

Prvi put su jedno drugom izjavili ljubav godinu dana nakon zabavljanja, a vjenčali se nakon 6 godina.

O braku je dugo razmišljao 

2e248887fbd0713a0823ed2addfb85bf

Koliko je racio igrao ulogu u njihovom odnosu govori i anegdota da, prije nego što su se vjenčali 1994. godine, Melinda je uhvatila Bila kako na velikoj beloj tabli ispisuje argumentima "za" i "protiv" prosidbe. To joj je, kaže, dosta govorilo o njegovom analitičkom i racionalnom karakteru.

Šta je presudilo njihovom brak zasad ostaje misterija, ali kroz ranije intervjue koje je Melinda dala mogli su se naslutiti problemi sa kojm se suočavaju. Naime, ona je govorila kako Bil ima problem sa pronalaženjem ravnoteže između porodice i poslovnih obaveza.

"Vjerujte mi da mogu da se sjetim nevjerojatno teških dana u našem braku, kada sam se pitala da li mogu ja to sve da izdržim", priznala je Melinda u jednom od rijetkih intervjua za The Sunday Times nakon što su proslavili 25. godišnjicu braka.

 

Ne propustite