MUP HRVATSKE POJASNIO: Evo ko i pod kojim uslovima može iz BiH u Neum preko Hrvatske

Objavljeno:04.05.2021 - 14:12
A A A Times Arial

Državljanima Bosne i Hercegovine koji putuju u Neum preko granice s Hrvatskom, tranzit će biti odobren bez obaveze predočenja negativnog PCR testa ili određivanja samoizolacije, rečeno je za N1 iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske.

“Državljanima trećih zemalja koji nisu članovi obitelji državljana država članica schengenskog prostora i država pridruženih schengenskom prostoru, niti su osobe s dugotrajnim boravištem na temelju Direktive Vijeća 2003/109/EZ od 25. studenoga 2003. godine o statusu državljana trećih zemalja s dugotrajnim boravištem i osobama koje imaju pravo boravka temeljem drugih direktiva EU ili nacionalnog prava ili koje imaju nacionalne dugoročne vize, izuzev osoba iz točke II. ove Odluke, odobrit će se tranzit kroz RH, uz obvezu napuštanja Republike Hrvatske u najkraćem roku, ali ne dužem od 12 sati od ulaska”, rekli su za N1 iz hrvatske policije.
 
Kako su naveli u odgovoru, tranzit kroz Republiku Hrvatsku spada u iznimke nužnih putovanja te će putnicima u tranzitu biti odobren ulaz bez obaveze predočenja negativnog PCR testa ili određivanja samoizolacije, a što se jednako primjenjuje i za tranzit do Neuma.

“Prilikom tranzita potrebno je bez nepotrebnog zadržavanja koristiti najkraće prometne pravce, uključujući  i autocestu tamo gdje je to moguće. Izlazak iz Republike Hrvatske mora biti u što kraćem roku, a najdulje 12 sati od trenutka ulaska, što će granična policija provjeravati”, naveli su.

Dodaju da kod tranzita nije potrebno popunjavati najavu ulaska na EnterCroatia.
 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!