Roditelji je napustili poslije rođenja zbog rijetkog genetskog stanja, a danas je model Voguea!

Moda i ljepota
Roditelji je napustili poslije rođenja zbog rijetkog genetskog stanja, a danas je model Voguea!
.

Kad je Xueli bila beba, roditelji su je ostavili ispred sirotišta. U Kini na albinizam neki gledaju kao na prokletstvo.

Rijetko genetsko stanje uzrokuje nedostatak pigmenta što Xueli čini kožu i kosu vrlo blijedom, a čini je i izuzetno osjetljivom na sunčevu svjetlost.

Ali drugačije gledanje odvelo je Xueli do manekenske karijere. Sada ima 16 godina, krasila je stranice Voguea i vodila kampanje za vrhunske dizajnere.

Osoblje u sirotištu nazvalo me Xue Li. Xue znači snijeg, a Li lijepa. Usvojena sam kad sam imala tri godine i otišla sam živjeti s mamom i sestrom u Holandiji. Moja majka je rekla da ne može smisliti savršenije ime i smatrala je važnim zadržati referencu na moje kineske korijene.

U vrijeme kada sam se rodila u Kini, vlada je primjenjivala politiku jednog djeteta prema porodicama. Imali ste krajnje sreće ako ste imali dijete s albinizmom. Neka su djeca, poput mene, bila napuštena, druga zaključana ili ako su išla u školu, kosa im je bila obojena u crno.

Moji rođeni roditelji nisu ostavili nikakve podatke o meni pa ne znam kada mi je rođendan. Ali prije otprilike godinu dana imala sam rendgen ruke kako bih dobila precizniju predstavu o starosti i doktori su mislili da je 15.

Ne propustite