Slučaj "Memić": Predložen pritvor Josipu Bariću

Aktuelno
Slučaj "Memić": Predložen pritvor Josipu Bariću
.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je prema Sudu BiH uputilo prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Josipa Barića u okviru istrage o stradanju Dženana Memića, Saopšteno je danas iz Tužilaštva BiH.

Mjera pritvora predožena je iz razloga opisanih u članu 132. tačke b) i d) ZKP-a BiH. Odnosno zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu. Prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike. Kao i naročitih okolnosti krivičnog djela zbog kojih bi boravak osumnjičenog na slobodi izazvao uznemirenje građana i javnosti, prenosi "N1".

Josip Barić, osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva BiH i sumnjiči se zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo organizirani kriminal iz člana 342. . A vezi sa krivičnim djelom protivzakonito posredovanje iz člana 382. i pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela iz KZ-a Federacije BiH.

U okviru ovog predmeta u pritvoru se nalaze dvije osobe. Tužilaštvo BiH je proširilo istragu u ovom predmetu i nastavlja provođenje istražnih radnji u narednom periodu.

Ne propustite