Ovo je uhapšeni policajac koji je ispitao Alisu Mutap, ali nije uzeo krvavi džemper

Aktuelno
Ovo je uhapšeni policajac koji je ispitao Alisu Mutap, ali nije uzeo krvavi džemper
.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su jučer službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Josipa Barića, koji se dovodi u vezu sa slučajem "Dženan Memić".

Barić je uhapšen na Ilidži, gdje je obavljen pretres njegove imovine prema naredbi Suda i Tužilaštva BiH.

Nakon krim obrade u SIPA on je jutros predat u nadležnost Tužilaštvu BiH, što nam je potvrdio i Luka Miladinović, glasnogovornik SIPA-e. Tužilaštvo će danas nakon što ga ispita postupajući tužilac Ćazim Hasanspahić odlučiti o mjerama.

screenshot-28

Iz SIPA-e je jučer zvanično rečeno da se osoba koja je uhapšena na Ilidži sumnjiči da je počinila krivična djela organizirani kriminal, protuzakonito posredovanje i pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela. Tom prilikom SIPA je pretresla i Barićevo vozilo i privremeno oduzela mobilni telefon, laptop i računarsku jedinicu.

Prema informacijama „Avaza“, Tužilaštvo BiH je prije nekoliko dana zvanično proširilo istragu u odnosu na Barića, a nakon svih prikupljenih dokaza i saslušanih svjedoka.

Kada je u pitanju Barić, njegovo se ime godinama dovodi u vezu s ovim slučajem. Barić je bio policajac koji je prvi ispitao jedinog svjedoka u ovom predmetu Alisu Mutap. No, Barić je u dva navrata na sasvim različit način opisao njenu izjavu, što je istragu odvelo u drugom pravcu. To je u više navrata potvrdila i porodica ubijenog mladića.

Ove navode jučer je potvrdio i advokat porodice Memić Ifet Feraget.

Ono što je indikativno, Barić koji je uzeo izjavu od Alise, nije uzeo i sve dokaze, koji bi poslužili u istrazi. Jedan od njih je i Alisin krvavi džemper.

Izvor:Avaz

Ne propustite