NE BACAJTE VODU U KOJOJ SE KUHAO KROMPIR: Nutricionisti kažu - čudo je za zdravlje, liječi žuljeve i male rane na koži

Objavljeno:21.04.2021 - 12:57
A A A Times Arial

Nikada vam ne bi palo na pamet da je toliko korisna.

Većina domaćica kada bari krompir, baci vodu u kojoj se povrće kuhalo, i ne znajući da tako pravi veliku grešku. Ono što gotovo niko ne zna jeste da je ova tečnost izuzetno ljekovita.

Zapravo, čak 70 odsto kalijuma, veoma važnog i hranljivog sastojka, koji se nalazi u krompiru, ostaje u ovoj vodi. Ovaj povrtni bujon je takođe bogati i vitaminima A i C kao nijedna druga tešnost, a sadrži i obilje minerala.

Za šta je sve dobra voda od krompira?

Tečnost u kojoj se bariolo ovo povrće može da pomogne kod ublažavanja otoka i poboljšati rad srca. Nutricionisti preporučuju da tri puta nedeljno popijete čašu ovog toplog napitka. Naglašavaju i da je najbolje da se krompir prvo dobro i temeljno opere, a potpm skuha u ljusci i to bez soli.

Ova tečnost je efikasna i kod mentalnog i kod fizičkog umora, a posebno je preporučuju na prelazu sezona, kada  egeneralno svi osjećamo umorno i iscrpljeno.

Međutim, nisu nitzricionisti jedini koji Ali nutricionisti nisu jedini koji preporučuju upotrebu čorbe od krompira. Dermatolozi takođe preporučuju upotrebu ručnih kupki iz ove čorbe. U roku od nedelju dana od korišćenja ovih kupki, koža ruku dobija prijatnu prirodnu boju, postaje mekana i baršunasta, žuljevi i male rane nestaju.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!