NAJBOLJI TRIK ZA PRIPREMU RIŽE, KUHA SE BUKVALNO 3 MINUTA: Kuharica otkrila - zbog 1 greške je gnjecava

Objavljeno:20.04.2021 - 20:41
A A A Times Arial

Foto: Printscreen

Iako djeluje vrlo jednostavno - samo ga stavite u vodu i skuhate, priprema riže zapravo nije nimalo laka. Svaka domaćica ima svoju "caku", čak i profesionalni kuhari se ne slažu u tome koji metod je najbolji.

Gordon Remzi je otkrio kako se po njemu najbolje priprema, a svoje znanje je podelila i čuvena kuvarica na TikToku. Po njenom mišljenju, najvažnija je razmjera vode i riže, i ako to "potrefite", kuhanje je gotovo bukvalno za čas!

Popi O'Tul poznata kuharica objavila je na mrežama kako se priprema ova namirnica a da ne bude ni gnjecava, ni tvrda.

pirinac

U videu koji je pregledan više od 200.000 puta, Popi  je otkrila da rižu prvo treba isprati pod vodom. Odnos riže i vode treba da bude 1:1,5, odnosno na jednu šolju zrna ide šolja i po vode. Kuhajte tri minuta na jačoj vatri, zatim sklonite, poklopite i ostavite da odstoji još tačno 12 minuta.

Kako Popi kaže, ovakva riža je vazdušasta, lagana i rastresita.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!