PRENOSIMO

Snežana iz Beograda šetala psa kad su joj klinci dobacili: Baba, jesi jaknu KUPILA kod Kineza? Kad se okrenula, znala je da je BESPOMOĆNA

Objavljeno:20.04.2021 - 15:03
A A A Times Arial

Tweet jedne Beograđanke iz januara o događaju u Filmskom gradu privukao je posljednjih dana veliku pažnju na mrežama i po ko zna koji put potegnuo teško i bolno pitanje - ko i kako vaspitava našu djecu?

Snežana Panić iz Beograda požalila su je jedne januarske večeri dok je šetala psa, dvojica dječaka između 10-15 godina gađala i dobacivala: "Baba, jesi tu jaknu kupila kod Kineza?"

Njena objava se prethodnih dana vrti mrežama i mnogi se pronalaze u ovom događaju jer su, kako pišu, i sami svjedočili sličnim neprijatnostima.

Kako je Snežana rekla, osjetila se jako ružno i bespomoćno jer su u pitanju djeca.

"Nisam se uplašila, ali šta treba da kažem, šta reći deci? Besmisleno je da ih ja vaspitavam kada to već roditelji ne čine. Jedna ili dvije moje rečenice ne bi promenile ništa", kaže Beograđanka.

Snežana napominje da ovo nije prvi put i da se slične stvari u komšiluku dešavaju i drugima. Nažalost, često su na "meti" bespomoćne osobe.

"Jedna baka iz bila je sistematski maltretirana od strane djece istog uzrasta. Živela je u prizemlju zgrade. Gađali su je blatom kada izađe na terasu, vrijeđali je. Baka je inače bila toliko siromašna da je sa šerpicom išla svakog dana po obrok", kazala je Snežana.Kako tvrdi, najveći problem je u roditeljima i pažnji koju (ne) poklanjaju svojoj djeci.

"Roditelji kupuju skupe stvari svojoj djeci, kompenzuju nedostatak vremena i volje da to vrijeme utroše na vaspitanje djece. Ja tu ništa ne mogu, samo sam zabranila mom djetetu da se druži sa njima", zaključila je ona.

"Djeca nisu kriva što nemaju stida i empatije, društvo gradi takvu omladinu. Naravno da će nam se to osvetiti", "Djeca su uvijek i bez izuzetka oličenje svojih roditelja", "Kada biste čuli šta sve roditelji govore i kakav im je rečnik bilo bi vam sve jasno. Deca su ogledalo roditelja", bili su samo neki od komentara tviteraša koji nisu mogli da ostanu imuni na Snežaninu priču.

(Blic.rs)

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!