MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA SRBIJE

VULINOVI PUSTOVI SNOVI: Ujediniti Srbe u jednu državu

Objavljeno:19.04.2021 - 08:07
A A A Times Arial

Aleksandar Vulin, srbijanski ministar unutrašnjih poslova kazao je da mu nije jasno zašto su granice država na Balkanu nepromijenjive. Zašto srpsko nacionalno pitanje se ne bi konačno riješilo tako što bi došlo do ujedinjenja Srba u jednoj državi, pitao je Vulin.

Komentarišući “non-paper”, nezvanični dokument upućen zvaničnicima Evropske unije, koji navodno predlaže komadanje i raspad Bosne i Hercegovine i ujedinjenje entiteta Republika Srpska sa Srbijom, on  je kazao da ga ne bi iznenadilo da takav prijedlog zaista postoji. Kao i da bi on tada oslikao “apsolutno licimjerje” zvaničnog Brisela.

-Oni nas na Balkanu doživljavaju kao igračke. Oni koji vjeruju da nam EU želi nešto dobro, grdno se varaju… Na Balkanu se očigledno nacionalna pitanja rješavaju tako što se nacija mora ujedini. U jedinstvenu političku struktura. U jednu državu, rekao je Vulin gostujući na TV Pink.

Dodao je i da je njegovo mišljenje da “Srbi treba da imaju jedinstvenu državu”.

Komentarišući kritike plana o raspadu BiH. I ujedinjenja RS-a i Srbije… Vulin je rekao da su u pitanju stavovi “slučajnih Srba”. “Oni se unaprijed određuju protiv ideja koje su dobre za Srbiju”, dodao je.
 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!