Nanijela je SMJESU od DVA sastojka na DASKU za sječenje koja je bila MASNA i NEPRIJATNO je mirisala! REZULTAT JE IZVANREDAN!

Sve za dom
Nanijela je SMJESU od DVA sastojka na DASKU za sječenje koja je bila MASNA i NEPRIJATNO je mirisala! REZULTAT JE IZVANREDAN!
.

 Najteža mjesta za čišćenje u kuhinji obično su frižider i rerna. Kada treba da ih očistite obično je to mukotrpan i posao koji dugo traje. 

Ipak, ne treba da zbog toga zanemarite i druge alate i delove kuhinje koje možda smatrate manje bitnim ili čistijim. Mnoge domaćice zanemaruju razne površine i alate koje su pravo leglo bakterija pa ih samo površno čiste, a prljavština na njima i bakterije se skupljaju vremenom. 

Tako je i sa pilerom koji koristite za čišćenje povrća. Njegovo sečivo nije ravno već isprekidano zbog čega se u ovim neravninama vrlo često skuplajju ostatci povrća koji se sunđerom ne mogu skinuti. Zato je bitno da za ovakve alate koji imaju nedostupna mjesta, koristite četku za pranje sudova. Dakle pored sunđera za pranje obavezno nabavite četku. 

154141391-515581146116863-5984846721040926204-n

Pored ovoga se jako malo vremena posvećuje dasci za sječenje, koja je posebno podložna ljepljenju masnoća u slučaju da je od plastike. Pored dertedženta, potrebno je da dasku očistite sa malo soli i limunovim sokom. So pospite po dasci, a zatim utrljajte so po dasci sa jednom polovinom limuna. Nestaće sve masnoće i mirisi koje je teško ukloniti. 
 

Ne propustite