NOVI GENIJALAN TRIK - MITISERI SAMI ISPADAJU IZ PORA, žene oduševljene: Uradite ove 3 stvari i nećete vjerovati svojim očima kad se pogledate u ogledalo

Praktična žena
NOVI GENIJALAN TRIK - MITISERI SAMI ISPADAJU IZ PORA, žene oduševljene:  Uradite ove 3 stvari i nećete vjerovati svojim očima kad se pogledate u ogledalo
.

Žene su otkrile novi bjuti trend i kažu da su oduševljene rezultatima.

Miteseri i proširene pore čest su problem većine žena, a bjuti gurui sa interneta imaju novi trik za sve - u pitanju je "šmirglanje". Tako su nazvali ovaj trik koji, kako uveravaju influenseri, potpuno osvežava kožu i rješava vas mitesera.

To se, kažu oni, radi u tri jednostavna koraka.

Prvo je potrebno dobro očistiti kožu čistačem na bazi ulja. Nakon toga, dobro oprati kožu lica čistom vodom i onda naneti masku od gline. Sljedeći korak je ponovo utrljati u kožu lica čistač na bazi ulja.

To je, kažu, dovoljno da se svi miteseri izvuku iz kože, a na društvenim mrežama već su osvanule slike rezultata onih koji su se ohrabrili da probaju.

17d9c382d2e20e742ad5fdf26c65dc7b

- Slike nisu za one sa slabim srcem, ali ovo radi - okačila je jedna zadovoljna djevojka.

Dermatolozi još nisu oformili zvaničan stav o ovom trendu, ali dermatolog Elizabet Tanzi za "Refinery 29" savjetuje protiv ovog trenda.

- Poznato je da glina može da prikupi prljavštinu i povuče je iz pora. Međutim, ljudi sa osjetljivom kožom moraju da budu veoma oprezni jer kombinacija gline koja suši kožu i žestokog pilinga može da bude previše iritirajuća - kaže ona.

(Žena Blic)

Ne propustite