SAOPŠTENJE

Evropska unija i EUFOR: Posvećeni smo suverenoj i cjelovitoj BiH

Objavljeno:15.04.2021 - 18:49
A A A Times Arial

Iz Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini su kazali da su posvećeni suverenitetu, cjelovitosti i teritorijalnom integritetu BiH, a ovaj stav dolazi nakon što se u javnosti usijala situacija sa "non paperom" iz Slovenije i prekrajanjem granica na Zapadnom Balkanu.

"Evropska unija je nedvosmisleno posvećena suverenitetu, cjelovitosti i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine. To smo više puta ponovili i naš stav je čvrst i nepromijenjen", rečeno je u zajedničkoj izjavi delegacije Evropske unije, šefova misija zemalja članica Evropske unije u Bosni i Hercegovini i komandata EUFOR-a.

Oni ističu da Evropska unija i njene zemlje članice u potpunosti i snažno podržavaju evropsku perspektivu Bosne i Hercegovine.

"Bosna i Hercegovina bi trebala iskoristiti 2021. kao neizbornu godinu za ubrzanje reformi utvrđenih u 14 ključnih prioriteta Evropske komisije kako bi napredovala na putu ka Evropskoj uniji. Nastavljamo podržavati te napore", saopćeno je.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!