Ovo sada svi dodaju u vodu, a i vi ćete kada vidite vrijednosti, tvrde naučnici!

Porodica i zdravlje
Ovo sada svi dodaju u vodu, a i vi ćete kada vidite vrijednosti, tvrde naučnici!
.

Nova opsesija zdravljem preuzima vaš Instagram i / ili TikTok feed. Možda izgleda nekako grubo, ali ljudi bruje o njegovim blagodatima. A to je voda za piće koja je prelivena kapima klorofila.

Klorofil je, ako se sjećate iz gimnazijskih dana, pigment u biljkama koji ih čini zelenim i pomaže im da fotosintezom pretvore sunčeve zrake u energiju. Ispostavilo se da klorofil ima i mnoštvo zdravstvenih blagodati za ljude, zbog čega se pridružuje kolagenu, gljivama u prahu i mineralnim kapima u tragovima kao sljedeća najbolja stvar u wellness svijetu za nadogradnju vašeg H2O.

Ova koncentrirana supstanca ima neka prilično moćna svojstva - uključujući antikancerogene efekte. "Klorofil je najpoznatiji po svojoj sposobnosti da blokira kancerogene tvari u tijelu vezujući se za njih u probavnom traktu", kaže dr. Josh Axe, autor nove, najprodavanije knjige Drevni lijekovi. "Ovo zaustavlja kancerogen da cirkulira tijelom i dospije u osjetljiva tkiva."

Klorofil je također pun antioksidansa koji mogu pomoći u saniranju štete koju nanose slobodni radikali, što može doprinijeti stanjima poput Alzheimerove bolesti, ciroze, hipertenzije i određenih karcinoma.

Ne propustite