Vanredna sjednica danas: Skupština Grada Banjaluka ima novi pokušaj usvajanja budžeta

Bosna i Hercegovina
Vanredna sjednica danas: Skupština Grada Banjaluka ima novi pokušaj usvajanja budžeta
.

Skupština grada Banjaluka danas će na vanrednoj sjednici razmatrati prijedlog novog budžeta za ovu godinu u iznosu od 149,4 miliona KM. Šef kluba odbornika Dragoslav Topić očekuje da gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković prihvati predložene amandmane. Poručio je da skupštinska većina neće odustati od amandmana jer je to minimum uslova da bi podržali budžet.

“U slučaju da gradonačelnik ne prihvati naše amandmane tražićemo od Skupštine izjašnjenje. Amandmani bi u tom slučaju postali sastavni dio prijedologa budžeta”, rekao je Topić.

Naveo je da nisu tačne tvrdnje Stanivukovića da je skupštinska većina predložene amandmane samo malo ublažila. Dodao je da su amandmani umanjeni za nekoliko miliona KM, u odnosu na prvobitni prijedlog budžeta.

Predstavnici skupštinske većine u Banjaluci ranije su najavili da će uz dva amandmana podržati budžet grada. Milion KM predviđeno je za pronatalitetnu politiku, te 2,7 miliona KM za jednokratnu pomoć zdravstvenim radnicima.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Vlado Đajić rekao je ranije novinarima da se dva amandmana odnose na po 500 KM jednokratne pomoći za sve zdravstvene radnike i porodilje na području grada Banjaluka.

Vanredna sjednica Skupštine grada zakazana je za 14.00 sati.

(SRNA,N1)

Ne propustite