Srebrenica: Potpisan koalicioni sporazum o formiranju vlasti

Bosna i Hercegovina
Srebrenica: Potpisan koalicioni sporazum o formiranju vlasti
.

Načelnik općine Srebrenica Mladen Grujičić, predstavnik lokalnog SNSD-a Radomir Pavlović i odbornici incijative „Moja adresa Srebrenica“ danas su u Srebrenici potpisali koalicioni sporazum o formiranju lokalne vlasti.

Predsjednik kluba odbornika „Moja adresa Srebrenica“ Zulfo Salihović kazao je Feni da koalicionim sporazumom se obavezuju dva politička bloka na zajednički rad i saradnju u Skupštini općine Srebrenica.

- Sporazumom su definirane raspodjele pozicija u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, i što je veoma bitno za sporazumom je precizirana saradnja i zajednički rad na iznalaženju dodatne finansijske podrške sa svih nivoa vlasti. Sastavni dio ovog sporazuma jeste i Aneks koji je pripremljen i kojeg će potpisati predsjednik stranke SDA Bakir Izetbegović i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik. Taj Aneks se odnosi na osiguranje dodatnih finansijskih sredstava koja će biti namijenjena za ekonomski oporavak Srebrenice - rekao je Feni Salihović.

Sjednica Skupštine općine Srebrenica trebala bi biti održana sutra, na kojoj će biti imenovan zamjenik načelika Općine, predsjednik Skupštine i načelnici odjeljenja Općinske uprave Srebrenica. 

Ne propustite