Stotine građana se oprostilo od prerano preminulog Alija Musaefendića

Aktuelno
Stotine građana se oprostilo od prerano preminulog Alija Musaefendića
-

Na čaršiji u Starom gradu, ispred Kuršumlija džamije gdje se klanjaju dženaze rahmetlijama, danas se okupilo više stotina građana kako bi prisustvovali dženazi Alija Musaefendića (22) koji je preminuo nakon nesreće koja se dogodila u fabrici "Natron-Hayat".

 I dok se utvrđuju činjenice kako je došlo do ove tragedije, svi o mladom Aliju pričaju samo najljepše, njegovi prijatelji, radne kolege, rodbina, oni koji su ga poznavali. 

800x450

- Mladić u kojeg su se svi mogli ugledati. Vrijedan u školi, radio je po kafićima dok nije dobio posao u fabrici prije pola godine. Bio je sretan, naravno - rekao nam je jedan od njegovih prijatelja.

Dženazu je predvodio hadži hafiz Hidajet ef Talić, imam Kuršumlija džamije, koji se od Alija oprostio riječima Mevlane Dželaludina Rumija.

- Rahmetli Ali Musaefendić je tragično preselio na ahiret na svom radnom zadatku u našoj fabrici 'Natron-Hayat'. Božiji poslanik Muhammed a.s. je rekao da onaj koji umre na božijem putu je stekao titulu šehida, premda nije poginuo u borbi, sa oružjem, ali je preselio na ahiret radeći ono sa čime je bio zadužen. Muhammed a.s. je rekao da je onaj koji stiče imovinu radeći pošteno, Allahov miljenik. Eto, na tom putu, rahmetli Ali je da svoj život - rekao je ef. Talić.

Nakon što je ispred Kuršumlija džamije klanjana dženaza, tužnu povorku ispratili su brojni građani do mezarja Podborik gdje je Ali Musaefendić i ukupan. Iza Musaefendića je ostala majka Mirzeta, otac Almir, brat Mustafa i brojna rodbina i prijatelji.
 

(Avaz)

Ne propustite