Vozači, oprez: Učestali odroni, savjetuje se opreznija vožnja

Bosna i Hercegovina
Vozači, oprez: Učestali odroni, savjetuje se opreznija vožnja
,

Kolovoz je ovoga jutra pretežno suh, a frekvencija vozila slabijeg intenziteta.

- Vozače upozoravamo na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu – saopćeno je iz BIHAMK-a.

odroni-3

Zbog radova u zoni petlje Podlugovi na autoputu A-1 u oba smjera saobraća se voznom trakom, dok su preticajne trake zatvorene za saobraćaj.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic - Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom,uz regulaciju semaforima. Od 23 do 4:30 sati, saobraćaj se kroz tunel obustavlja.

Zbog radova u tunelu Čaklovići na dionici Tuzla - Kalesija (Simin Han-Caparde) saobraćaj se od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres - Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Široki Brijeg - Mostar (obilaznica oko Širokog Brijega), Stolac - Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje - Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići - Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok teretna ne mogu proći.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Ne propustite