Ustavni sud BiH / Apelacija koalicije "Moja adresa: Srebrenica" ocijenjena neosnovanom

Objavljeno:07.04.2021 - 21:14
A A A Times Arial

Ustavni sud Bosne i Hercegovine je danas elektronskim putem održao redovnu, 127. sjednicu Velikog vijeća Ustavnog suda Bosne i Hercegovine na kojoj je odbacio apelaciju koalicije "Moja adresa: Srebrenica" ocijenivši je kao neosnovanom. 

Sud Bosne i Hercegovine je odbio da zatraži od Centralne izborne komisije (CIK) da obustavi radnje i aktivnosti utemeljene na Odluci o raspisivanju i održavanju ponovnih lokalnih izbora u Srebrenici.

U koaliciji "Moja adresa: Srebrenica" su tražili navedeno od suda tvrdeći da su se dešavale neregularnosti uoči ponovljenih izbora.

U odluci Ustavnog suda Bosne i Hercegovine je napomenuto da je Sud Bosne i Hercegovine u obrazloženju odluke naveo da mu je CIK dostavio odgovor na žalbu u kojem je istakao da je žalba neosnovana i da su osporenom odlukom poništeni izbori na biračkim mjestima na kojima su utvrđene nepravilnosti koje mogu utjecati na rezultate izbora.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!