BALKANCI OBOŽAVAJU PRŽENICE, ALI NE ZNAJU KAKO IH TREBA PRAVILNO PRIPREMITI: Trik koju znaju samo prave domaćice- JESTE LI MEĐU NJIMA?

Objavljeno:04.04.2021 - 18:07
A A A Times Arial

Prženice su rado viđen gost na trpezama na Balkanu, a ovaj jednostavan i jeftin specijalitet je zaista dragocjen - priprema se brzo i može se jesti na desetinu načina.

Savršene prženice su hrskave na ivicama, a nježne i mekane u sredini, ne treba da budu previše masne, ali ni suve, a takođe nije dozvoljeno da budu pregorele ili nedovoljno pečene... No, sasvim sigurno vam nikada nije pošlo za rukom da dobijete baš takve - bez ijednog navedenog kiksa!

A stvar je samo u pažljivoj pripremi, strpljenju i trikovima iskusnih majstora, koje vam sada i donosimo. Dakle, ako su vak prženice gnjecave, zagorjele ili pak "žive", evo gdje griješite i kako to da popravite.

screenshot-28

Sječete hljeb isuviše tanko

Ako su kriške suviše tanke, hleb može lako da se raspadne jer je smesa od jaja "teška". Kriške bi trebalo da budu debele oko santimetar i po.

Koristite svJež hleb

UvIJek je bolje koristiti hleb koji je odstojao bar jedan dan.

Pržite ih na maslacu

Maslac gori na visokim temperaturama, pa je daleko bolje ipak koristiti biljno ulje.

NASTAVAK NA NAREDNOJ STRANICI --->

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!