SKIDA KAMENAC, A IZ WC ŠOLJE MIRIŠE 7 DANA: Ova smjesa sanitarijama vraća sjaj, SASTOJCI JEFTINI, A EVO KAKO DA JE NAPRAVITE! (RECEPT)

Sve za dom
SKIDA KAMENAC, A IZ WC ŠOLJE MIRIŠE 7 DANA: Ova smjesa sanitarijama vraća sjaj, SASTOJCI JEFTINI, A EVO KAKO DA JE NAPRAVITE! (RECEPT)
.

Napravite sami potpuno prirodni osvježivač za WC šolju koji skida kamenac i vraća sanitarijama sjaj.

Sastojci:

½ šolje sode bikarbone

½ šolje limunske kiseline

½ šolje kukuruznog skroba voda

25 kapi nekog eteričnog ulja (limun, pomorandža)

kesa 

Prirodni i potpuno bezbjedni osveživač za wc šolju, sada možete i sami napraviti, od svega par sastojaka, koje sigurno već imate kod kuće. Ovaj osvježivač ne samo da ima predivnu aromu,već i skida kamenac i daće vašim sanitarijama dodatni sjaj.

Priprema:

Stavite sve sastojke u kesu osim eteričnog ulja i dobro protresite. Zatim tome dodajte malo vode i opet dobro protresite. Ovo ponovite više puta. Masa bi trebalo da bude kao testo za pite, te je zato je bitno da ne pretjerate sa vodom. Potom izvadite kašikom malo po malo ove mase i spuštajte na plastični poslužavnik na koji možete da stavite  i malo plastične folije.

kako-skinuti-kamenac-prirodno-sredstvo-2

Ostavite na hladnijem mjestu i  sačekajte dan, dva da se stvrdne u potpunosti. Kada je masa tvrda, vaš osvježivač je spreman i možete ga staviti u WC šolju. Otapaće se polako i čistiti kamenac. Ostale loptice čuvajte u zatvorenoj tegli, na suhom i tamnom mjestu van domašaja dhece. 

Izvor: Lepa&Srećna

Ne propustite