OVIH PET PREDMETA NIKAKO NE SMIJEMO DA BRIŠEMO PAPIRNIM UBRUSOM! Evo i zašto!

Sve za dom
OVIH PET PREDMETA NIKAKO NE SMIJEMO DA BRIŠEMO PAPIRNIM UBRUSOM! Evo i zašto!
.

Papirni ubrusi sve su popularniji pomoćnici u čišćenju zbog izuzetne praktičnosti. Međutim, ipak ih na nekim stvarima treba izbjegavati
Naočare
Ako brišete naočare papirnim ubrusom možete izgrebati i oštetiti zaštitni sloj stakla. Zato ih brišite mekanom krpicom koju ste dobili s naočarima.

Ako brišete naočare papirnim ubrusom možete izgrebati i oštetiti zaštitni sloj stakla

unnamed
Drveni namještaj

I prašina i papirni ubrusi imaju abrazivna svojstva što znači da brisanje prašine papirnim ubrusima s drvenog namještaja može ostaviti ogrebotine. Dakle, oni su pregrubi za takve osjetljivije površine koje je najbolje čistiti mekom krpom navlaženom sredstvom za čišćenje drvenih površina.

Električni uređaji

Grublja tekstura papirnih ubrusa može da ošteti i ove delikatne aparate, naročito staklene površine poput ekrana. S elektroniih uređaja mrlje brišite krpom od mikrofibera ili vlažnim antibakterijskim maramicama.
Tepih

Ako mrlju s tepiha pokušate da očistite papirnim ubrusom on će se razmrviti i usaditi u vlakna što će još više pogoršati problem.

Ako mrlju s tepiha pokušate da očistite papirnim ubrusom on će se razmrviti i usaditi u vlakna
Tamna majica

Kao i kod tepiha, i na crnoj majici, odnosno tamnim tkaninama, papirni ubrus će ostaviti mrvice koje će se usaditi u vlakna. Brisanje mokrim ubrusom još više će pogoršati stvari.

Ne propustite