STOMAK RAVAN I ZATEGNUT UZ POMOĆ KONCA: Evo kako - METODA KOJA ĆE VAS ODUŠEVITI

Objavljeno:18.03.2021 - 12:28
A A A Times Arial

Fizioterapeuti su  pronašli novi način koji će pomoći da sačuvate stomak ravnim i zategnutim.

Ispostavilo se da običan konac, vezan oko struka, pomaže čovjeku da dostigne zategnut stomak, bez dosadnih vježbi u teretani.

Po mišljenju stručnjaka, konac neprestano podsjeća čovjeka da stalno zateže misiće stomaka.

Vodeći britanski fizioterapeut Semi Margo tvrdi da konac vezan oko struka, stalno opominje čoveka o neophodnosti zatezanja trbušnih mišića.

Evo, šta treba da uradite:

„Uzmite konac, vežite ga u struku oko trbušnih mišića. Fiksirajte ga na polovini uzdisaja, tako da ga kod izdisaja osjetite. Pitisak konca stalno će vas podsjećati na neophodnost zatezanja mišića. Radićete to u toku cijelog dana: šetajući, stojeći, sjedeći, za vrijeme posla i kod kuće. Pokušajte ne skidati konac, koliko dugo možete izdržati. On će vam obezbjediti ravan stomak i poboljšati držanje vašeg tijela“ – kaže Semi.

stomak

Ovakve vježbe rade se gotovo danonoćno, što je mnogo puta efikasnije od vježbanja tri puta nedjeljno. Semi tvrdi da  njegova jednostavna metoda pomaže ljudima u ostvarenju željenih rezultata sa manjim psihološkim i fizičkim troškovima.

Unutrašnji trbušni mišići, vjerovatno su jedini u ljudskom tijelu koje se ne treniraju dinamičkim opterećenjima. Samo statika. Stalno zatezanje trbušnih mišića (uvlačenje stomaka) je vježba koja dovodi do ravnog stomaka.

U ovakve spada i vježba Vakum u stomaku, koja omogućava da se za veoma kratko vrijeme (3-4 nedjelje) ne samo ojačaju stomačni mišići sa unutrašnje strane, nego i struk učine tanjim.(femina)

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!