ODMAH POGLEDAJTE SVOJE NOGE! DA LI IMATE OVE CRVENE TAČKICE: Imamo loše vijesti

Praktična žena
ODMAH POGLEDAJTE SVOJE NOGE! DA LI IMATE OVE CRVENE TAČKICE: Imamo loše vijesti
.

Ukoliko više volite da se brijete umesto da se depilirate, poslije ovog otkrića to će se možda promijeniti. Posebno, ako ste gadljivi.

Najčešće ih nazivamo "bubuljicama poslije brijanja" ili osipom, a ne samo da su ružne na oko, već mogu i da bole, peckaju. Većina onih koji se brijaju se suočila sa tačkicama koje izbiju poslije skidanja malja, ali malo je onih koji znaju zašto se one pojavljuju.

brijanje-nogunaslov

Kada ostavite brijač u tušu, izlažete ga gomili bakterija, koje se umnožavaju zahvaljujući toploj i vlažnoj sredini kupatila. To se kasnije manifestuje na koži i uzrokuje pojavu crvenih tačkica i sitnih bubuljica. Stari brijači često pokupe i sapun i sitne dlačice, što znači još veći broj bakterija.

Ne paničite, postoje načini da izbjegnete "nepozvane posetioce". Najbolje bi bilo kada biste brijač redovno mijenjali, što zaustavlja širenje bakterija. Dermatolozi u zavisnosti od toga koliko često se brijete i koliko su vam guste dlačice, preporučuju da brijač mijenjate na svakih pet do sedam brijanja.

Ukoliko vam novi brijač nije pri ruci, prvo operite kožu i žilet sapunicom i vodom da biste se oslobodili prljavštine i mrtvih ćelija na površini kože.

Ukoliko se ipak ospete, na noge stavite topao peškir.

Izvor: Noizz.rs

Ne propustite