Radončić se obrušio na Vladu FBiH: NESPOSOBNI BOŠNJAČKI VRH SE  ŽELI SAKRITI IZA KOMISIJE

Aktuelno
Radončić se obrušio na Vladu FBiH: NESPOSOBNI BOŠNJAČKI VRH SE  ŽELI SAKRITI IZA KOMISIJE
.

Predsjednik SBB-a, naglasio je na zvaničnom Facebook profilu kako je formiranje radne grupe pokušaj Vlade FBiH da kašnjenje u nabavci vakcina podijeli sa novoformiranom radnom grupom.

''NESPOSOBNI BOŠNJAČKI VRH SE  ŽELI SAKRITI IZA KOMISIJE: Nakon što smo, kao Federacija BiH, definitivno ostalo jedini prostor u Evropi koji još nije - ako ne računamo malo dobijene sadake - nabavio niti jednu dozu vakcine, Fadil Novalić se, tek sada,  odlučio za hitnu sjednicu Vlade FBiH i formiranje radne grupe za nabavku vakcine za građane Federacije.
Kakva sramota, nesposobnost, licemjerje i odvratan pokušaj da vlastitu nesposobnost, kašnjenje, nerad i posljedično ubijanje građana, podijeli sa novoformiranom radnom grupom. 
Dok se on sjetio hitne sjednice, drugi u regionu su vakcinisali više od milion svojih građana.
Uostalom, šta će uopće radna gupa pored nadležnog premijera i nadležnog Ministarstva. Pravu radnu grupu je trebalo formirati još prije pola godine i trebali su je isključivo činiti članovi Predsjedništva BiH (makar Džaferović i Komšić), članovi Vijeće ministara (Turković, Cikotić i Podžić), dopredsjednici dva doma u PSBiH Bakir Izetbegović i Denis Zvizdić. Tako bi se vidjela njihova menadžerska i državnička sposobnost i međunarodni kontakti, čega očito nema.
Dok se u ozbiljnim državama nabavkom spasonosne vakcine bave predsjednici države i premijeri, kod nas taj posao kompromitirani Novalić, nakon kataklizmičnog zakašnjenja, sada prebacuje na nivo srednje rangiranih federalnih i kantonalnih dužnosnika  i uglednih  ljekara u Predstavničkom domu FBiH.
Bošnjaci su, mora se napokon otvoreno reći, nesposobnošću svoje vlasti već brutalno poniženi, ali i kriminalno smrtno ugroženi od onih koji nas godinama uvjeravaju da su jedino oni prave patriote i zaštitnici naroda i države. Kako nas štite, sada je svakome jasno.''

 

Ne propustite