Jutros oblačno i svježe u BiH: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do četvrtka

Bosna i Hercegovina
Jutros oblačno i svježe u BiH: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do četvrtka
Jutros je sunčano na području Krajine, sjevera i sjeveroistoka Bosna. U ostalim područjima je umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Jutros je sunčano na području Krajine, sjevera i sjeveroistoka Bosna. U ostalim područjima je umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Sokolac -8; Bjelašnica -6; Prijedor, Sanski Most i Tuzla -5; Banja Luka, Doboj, Drvar, Jajce i Srebrenica -4; Bihać, Bijeljina, Bugojno, Ivan-sedlo, Livno i Zenica -3; Sarajevo -2; Zvornik -1; Grude 0; Gradačac i Mostar 1; Trebinje 4; Neum 6°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942Pa, za 1hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

BIOPROGNOZA: Tmurno vrijeme, uz povremene slabije padavine, negativno će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate, te uzrokovati jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Osjet hladnoće također će biti izraženiji, stoga je preporučljivo adekvatno se odjenuti, umanjiti aktivnosti i posvetiti pažnju zaštiti od nižih temperatura, naročito u prijepodnevnim satima. U drugom dijelu dana malo toplije i ugodnije.
Danas pretežno sunčano na području Krajine, sjevera i sjeveroistoka Bosna. U ostalim područjima umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Malo kiše može pasti na jugu i jugoistoku Hercegovine. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 11°C.

U utorak 09. marta 2021. godine, u Posavini i Krajini pretežno vedro. U ostatku zemlje oblačno. Tokom dana smanjenje naoblake u centralnim i istočnim područjima Bosne. Povremena i slaba kiša na jugu i jugoistoku Hercegovine. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 2 do 8, a dnevna od 5 do 11, na jugu do 13 °C.

U srijedu 10. marta 2021. godine, sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima u Hercegovini i u istočnim područjima Bosne pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od -4 do 1, na jugu od 2 do 7, a dnevna od 6 do 11, na jugu do 15 °C.

U četvrtak 11. marta 2021. godine, pretežno sunčano vrijeme. Porast naoblaka u večernjim satima. Jutarnja temperatura od -3 do 2, na jugu od 1 do 5, a dnevna od 8 do 16 °C.

Ne propustite