DERMATOLOZI OTKRILI TRIK: Evo kako da uklonite CELULIT KOD KUĆE bez ikakvih vježbi!

Porodica i zdravlje
DERMATOLOZI OTKRILI TRIK: Evo kako da uklonite CELULIT KOD KUĆE bez ikakvih vježbi!
.

Možete se cijeli život boriti protiv celulita bez postizanja rezultata. To bi moglo biti zbog genetike, što znači da nijedna prehrana ili vježbanje ne mogu pomoći. Međutim, postoje neki načini kako smanjiti celulit i učiniti da vam se stražnjica čini ljepšom.

1. Duboka masaža

To je masaža koja koristi poseban uređaj za usisavanje i valjke. Dermatolozi kažu da to može pomoći cirkulaciji i poboljšati izgled kože. Jedini je problem što učinci ne traju.

0e449658d59e98c6c5859e411a

Da biste održali dobre rezultate, morate redovito provoditi duboke masaže, na primjer jednom tjedno. Ali pravi nedostatak ovog postupka je njegova cijena. Možda ćete trebati izdvojiti puno novca da biste svaki tjedan imali ovakve seanse.

2. Kreme

Ne postoji znanstveni dokaz da su anticelulitne kreme učinkovite. Ali može navlažiti vašu kožu pa izgleda čvršće. Vaša će zadnjica izgledati bolje, ali ne biste trebali računati na to da će postići ogroman rezultat. Jedino u što su dermatolozi sigurni je da ne pružaju dugotrajne učinke. Terapija se mora nastaviti.

be36565a87981073e9400e8448

U slučaju da se odlučite isprobati kreme, liječnici predlažu kupnju jeftine sorte i davanje 8 tjedana da djeluje.

3. Četkanje tijela

Dermatolozi kažu da suho četkanje može biti učinkovito, ali opet, ne biste trebali računati da ćete vidjeti ogromne rezultate. Štoviše, ovaj postupak morate provoditi tijekom dužeg vremenskog razdoblja. Ali dobra vijest je da to sami možete učiniti kod kuće.

Suho četkanje treba preskočiti kad god postoji aktivna infekcija kože, jer u suprotnom riskirate širenje klica. Podvrgnite se ovom postupku najviše dva puta tjedno. Ako je vaša koža previše nadražena, rijeđe se suho četkajte ili je potpuno napustite. Možete odabrati bilo koju četku izrađenu od prirodnih materijala.

Kako raditi suho četkanje: 

Četkajte kožu pokretima u smjeru kazaljke na satu. Na gornjoj slici možete vidjeti kako se to radi.
Koristite lagani pritisak tamo gdje je vaša koža tanka i jače četkajte po debljoj koži.
Nakon suhog četkanja istuširajte se hladnim tušem kako biste uklonili suhu kožu. Zatim nanesite malo ulja da se izgladi.
4. Uređaji temeljeni na radiofrekvenciji

Istraživanje je pokazalo da radiofrekventni uređaji učinkovito smanjuju celulit. U studiji je testirano 16 ljudi. Oni su se podvrgavali ovom liječenju dva puta tjedno tijekom 6 tjedana, a zabilježeno je smanjenje obujma bedara za 71,87% i celulit za 25%.

Korištenjem RF energije za zagrijavanje masnoća koža se zateže i povećava se cirkulacija krvi, što s vremenom pomaže smanjiti pojavu celulita.

5. Profesionalni tretman

Dermatolozi kažu da neki posebni postupci koje provode stručnjaci mogu biti vrlo učinkoviti u smanjenju celulita. Jedna od najkorisnijih od njih poznata je kao preciznost. Ova manipulacija razbija žilave trake koje uzrokuju celulit. Ali svakako se posavjetujte sa svojim liječnikom prije podvrgavanja ovom liječenju.

5900675391964c38c105966b61

Ispitana su 232 pacijenta, a 99% njih je bilo zadovoljno učinkom. Rezultati mogu trajati do 2 godine. Praktičari su primijetili poboljšanje čak i nakon jedne sesije.

Ne propustite