U 12 SATI STUPILE NA SNAGU OVE MJERE U SRBIJI: Evo šta je sve zatvoreno i dokad

Region
U 12 SATI STUPILE NA SNAGU OVE MJERE U SRBIJI: Evo šta je sve zatvoreno i dokad
.

Poslije vikenda ove mjere neće više biti na snazi, a šta nas čeka dalje znaćemo poslije nove sjednice Kriznog štaba koja je zakazana za utorak.

Odlukom Kriznog štaba danas počinje djelimično "zaključani vikend", odnosno od 12h danas većina lokala biće zatvorena do ponedeljka u 6h ujutru. Ko će tačno staviti "ključ u bravu" kad otkuca podne, a ko će nastaviti da radi?

Od tri varijante koje su bile na stolu na sjednici Kriznog štaba, izabrana je ova, srednja:

- Kafići, restorani, knjižare, butici, šoping centri, teretane, cvjećare zatvoriće se tačno u podne, od tada više neće biti moguća ni šalterska prodaja hrane i pića.

- Po uobičajenom radnom vremenu radiće prehrambene prodavnice, pumpe, apoteke i dostava hrana.

- Pijace i pozorišta mogu biti otvorena do 21 sat.

- Zakazani sportski događaji, utakmice i uopšte nastupi biće održani, ali bez prisustva publike.

- U ski centrima ove mjere već su počele da se primijenjuju od ponoći. Svi ugostiteljski objekti zatvoreni su tokom cijelog vikenda, izuzev hotleskih kafića i restorana, u kojima je dozvoljeno služiti samo goste sa prijavljenim boravkom.

- A kada se u ponedeljak ujutru opet sve otvori, zatvoriće se škole. Sve srednje škole preći će od ove nedelje na onlajn nastavu, piše portal "Srbijadanas".

Mjere samo do ponedeljka

Poslije vikenda ove mere neće više biti na snazi, a šta nas čeka dalje znaćemo poslije nove sjednice Kriznog štaba koja je zakazana za utorak.

- U ponedeljak nemamo nikakve nove mjere. Mislim da će ova dva dana imati neki efekat, ali on neće biti dovoljan. Ovo je neka crvena linija koju smo mi prihvatili - rekao je doktor Predrag Kon koji je danim javno zagovarao zaključavanje, rekavši čak da ni sedam dana neće biti dovoljno.

 

Ne propustite