Advokat Darka Eleza: On je, po mojim informacijama, izručen BiH, ne znam da li mu je pozlilo u Beogradu

Objavljeno:03.03.2021 - 18:08
A A A Times Arial

Dušan Tomić, advokat Darka Eleza kaže da je njegov branjenik izručen Bosni i Hercegovini te da je upravo krenuo prema Sarajevu gdje Elez treba da da izjavu, piše Oslobođenje.

- Imam informaciju da je Darko izručen. Biće saslušan na okolnosti sumnjičenja dva ubistva koje je MUP Republike Srpske dostavio Tužilšatvu BiH, rekao je Tomić dodajući da se Elezu ne može suditi za "Lutku" jer je Ministarstvo pravde Srbije zauzelo stav da mu se može suditi samo za djela počinjena nakon potpisivanja bilateralnog sporazuma, a to je znatno poslije događaja iz Lutke.

On dodaje da nema informacija da li je Elezu pozlilo kako su prenijeli pojedini mediji, a zbog čega još uvijek nije stigao u BiH.

Apelacioni sud u Beogradu je, podsjetimo, polovinom februara pravosnažno odlučio da su ispunjeni uslovi za izručenje Eleza BiH, koja ga traži zbog niza krivičnih djela.

Sud je odbio žalbu Elezovog advokata i potvrdio rješenje Višeg suda u Beogradu iz januara, kojim je utvrđeno da su ispunjeni uslovi za njegovo izručenje zbog niza teških krivičnih djela izvršenih 2015, 2017, 2018. i 2019. godine.
 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!