REAKCIJE

Oštra reakcija Elmedina Konakovića: Danas su nas istinski ponizili

Objavljeno:02.03.2021 - 13:51
A A A Times Arial

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na sarajevskom aerodromu da će biti sretan ako sa 10.000 Astra-Zeneca vakcina koje je Srbija donirala BiH bude spašeno pet ili 20 života. Pojasnio je da su to vakcine za Federaciju BiH i da je Srbija spremna dostaviti bilo koju od četiri vrste vakcina koje ima. Vučić je poželio dobro zdravlje ljudima u BiH i izrazio uvjerenje da će se ljekari koji prime vakcine osjećati slobodnije i da će im životi biti zaštićeniji. Predsjednika Srbije na aerodromu su dočekali članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik i Šefik Džaferović, nakon čega je planiran sastanak delegacija dviju zemal

O svemu se danas oglasio predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković.

“Odbije pomoć BiH za bolnicu u Novom Pazaru u iznosu od 50.000€ i nazove to uvredom. Nakon sedam mjeseci donese vakcine, okvirno približne vrijednosti i postroji cijelo Predsjedništvo da ga na aerodromu dočeka i ushićeno mu aplaudira, a on kaže da moramo jedni druge pomagati u nevolji. Napravio je od toga svjetsku priču, svjetski ga mediji promovisu kao mirotvorca na Balkanu. Uspjeva da negira genocid i da mu se u isto vrijeme prostire najlon u džamiji kad nam dođe u posjetu, da ne skida cipele. Umjesto da je dobio po prstima, prste mu nježno stišću rukujući se, zahvalni zbog sadake koju nam je donio. Dobar je političar, vrstan politički mangup, al’ sve ovo može samo zato što naši lideri nemaju ponos, nemaju čast, nemaju kičmu. To što su nesposobni da nabave vakcine, a da ne ukradu, zaista je danas manje važno. Danas su nas istinski ponizili. Dan nakon Dana nezavisnosti. Nas to ne demorališe, naprotiv, samo pojačava želju da ovu stranačku hobotnicu kojoj je stranka važnija od države i njene satelite skinemo sa vlasti i ljudima u BiH vratimo dostojanstvo. Želju da izgradimo institucije koje nikad više neće dozvoliti ponižavanje poput ovog danas”; naveo je kaonaković te dodao:

“Sve ovo se dešava dok Srbija krije najmanje 10 optuženika za ratne zločine u BiH”.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!