DIRLJIVI SNIMAK BALAŠEVIĆA NAKON INFARKTA PONOVO RASPLAKAO SVE: Đole se šalio i kada je gledao smrti u oči (VIDEO)

Aktuelno
DIRLJIVI SNIMAK BALAŠEVIĆA NAKON INFARKTA PONOVO RASPLAKAO SVE: Đole se šalio i kada je gledao smrti u oči (VIDEO)
.

Veliki kantautor i "panonski mornar", Đorđe Balašević preminuo je 19. februara 2021. godine, a vijest o njegovoj smrti pogodila je cijeli region.

Đorđe Balašević sve je uplašio i krajem 2019. godine kada je imao infarkt i završio u bolnici, gdje su mu ugradili 4 stent. Slavni pjevač, tada je na radost svih uspio da izbjegne smrt, a reči kojima se tada obratio javnosti nakon izlaska iz bolnice tjeraju suze na oči.

Blašević tada nakon izlaska iz bolnice snimao video u svom dvorištu u Novom Sadu u čuvenoj ulici Jovana Cvijića.

"Dobra je vijest da nisam umro baš iz prve, to valjda niste ni očekivali od mene, a loša vijest je da to nije skok u vis gde imaš tri pokušaja, već imaš nažalost neograničen broj pokušaja, tako da dobro je. Bio sam u maloj nekoj frkici", započeo je Balašević i nastavio:

"Bio sam 4 dana u bolnici. Nisam imao otvorenu operaciju na srcu, malo sam doteran. Prvi put su mi ljekari nešto stavili, obično mi vade, kamen iz bubrega, žuč, prvi put sam dobio 4 stentića. Nikada više neću biti dobro jer imam 100 godina, ali se nadam da ću moći da nastavim tamo gdje smo stali i da još neko vrijeme neću dobiti ulicu u Novom Sadu".

Obratio se tada emotivnim riječima svojoj publici, spomenuo suprugu Oliveru, rekavši da je ona njegova ne prva, ne posljednja, već jedina ljubav.

"Kad jedan deda završi na institutu za kardiovaskularne bolesti to nije vest, ja sam pravi deda, imam dve unuke. Bila bi strašna vijest da se pojavim u rijalitiju", našalio se na kraju veliki Đorđe Balašević.

Zbog infarkta Balašević je tada morao da otkaže nekoliko koncerata, koji je njegova publika nestrpljivo čekala, a on je tada poručio da jedva čeka svaki od njih. Prvi je održan u prepunoj dvorani "Gradski vrt" u Osijeku, a Balašević je nastupio samo mjesec dana nakon intervencije.

Kako su tada prenijeli hrvatski mediji: "Pjevao je tri sata, što znači da je malo skratio svoje standardno vrijeme, ali je oduševio publiku".

Najbolji kantautor na ovim prostorima, Đorđe Balašević, preminuo je 19. februara u 68. godini u Kliničkom centru Vojvodina u Novom Sadu, gdje je primljen zbog upale pluća uzrokovane korona virusom.

Sahranjen je u nedjelju, 21. februara, na Gradskom groblju u Novom Sadu, u krugu porodice i najbližih prijatelja, a na vječni počinak ispratili su ga tamburaši uz omiljenu pjesmu "Olivera".

Novi.ba/Mondo.rs

Ne propustite