NE ULAZITE U BRAK DOK NE PITATE OVO PARTNERA! Mnogi se vjenčaju, a da OVO NE PITAJU - EVO ŠTA SE DESI 2 GODINE POSLIJE

Praktična žena
NE ULAZITE U BRAK DOK NE PITATE OVO PARTNERA! Mnogi se vjenčaju, a da OVO NE PITAJU - EVO ŠTA SE DESI 2 GODINE POSLIJE
Brak je ogromna obaveza koja bi trebala potrajati cijeli život i u njega ne treba ulaziti olako, a  a jedna je žena izradila popis predbračnih pitanja koja trebaju proći prije nego izgovore 'uzimam'.

Brak je ogromna obaveza koja bi trebala potrajati cijeli život i u njega ne treba ulaziti olako, a  a jedna je žena izradila popis predbračnih pitanja koja trebaju proći prije nego izgovore 'uzimam'.

Korisnica Twittera @cxkenobxkerry podijelila je svoj popis od 20 stvari o kojima bi svaki par trebao razgovarati prije nego se obvežu jedno drugom, prenosi The Sun.

Njezin post od tada ima više od 220 hiljada lajkova, a među njima je i velik broj vjenčanih koji kažu kako je njime doista pokrila puno točaka koje mogu biti problem u braku, piše 24sata.hr.

brak

- Svi bi zaručeni trebali proći kroz ovaj popis kako bi shvatili što je sve moguća točka spoticanja u braku te da bi mogli pravovremeno reagirati - rekao je jedan komentator.

1. Ima li netko dug? Važno je znati financijsku situaciju partnera u potpunosti.

2. Jesmo li spremni i voljni u potpunosti se obvezati jedan prema drugom ili je odluka o braku samo iskaz trenutnih osjećaja? Nisam siguran i ne znam su odgovori koji govore sami za sebe.

3. Kada/koliko djece tko želi, što misli o usvajanju, ima li netko problema s neplodnošću za koje zna, moguće nasljedne bolesti? Poznavanje ovog stava partnera i kompromis je jedna od ključnih stavki braka.

djecaa

4. Postoje li kakve spolne bolesti? Obavite testiranja.

5. Koji su planovi za sljedećih 5 do 10 godina u pogledu karijere/obrazovanja? Takva, kao i pitanja o mogućnostima selidbe zbog posla, spremnosti na ustupke i slično daju uvid u sličnost stavova i omogućuju bolje poznavanje.

6. Jesi li religiozan/a? Pitanja o važnosti religije, ateizmu, odgoju djece u vjeri otkrivaju neke ključna vjerovanja i stavove u životu te su vrlo važni.

7. Imaš li problema sa svladavanjem bijesa? Je li jedan od partnera sklon nervozi, agresiji, neučinkovitim metodama rješavanja negativnih osjećaja, postoje li neke traume, terapije i slično? Ovakve stvari mogu biti ogromni udarci za partnerstvo.

8. Energija - imate li slične razine ili različite, može li to izazvati probleme, koje kompromise možete očekivati?

9. Odjeća i troškovi - koliko često kupujete, koliko vam je to važno itd... Ovakve male stvari čine se nevažne, no sve može doći na naplatu u velikim razlikama u stavovima.

10. Se*sualna kompatibilnost - koliko često trebate/želite seks. Ako ste u vezi kraće, koja su vaša prijašnja iskustva vezana uz vaš libido? Kako na vas utječe nedostatak seksa? Budite sigurni da su vam očekivanja i želje približne, jer stručnjaci intimni život i zadovoljstvo njime navode jednim od kamena temeljaca braka.

11. Stav o financijama: Kako će se dijeliti, postoje li neka rodna očekivanja i uloge, ima li netko očekivanje brige o roditeljima u starijoj životnoj dobi?

12. Razlika u dobi: Ako postoji, u kojem smislu može utjecati na odnos? Jeste li otvoreni na različitost koja dolazi s tim u pogledu potreba i želja?

13. Koje su granice što se tiče osoba suprotnog spola? Što smatrate OK, a što ne - od rukovanja, zagrljaja, poljubaca...

14. Društveni mediji - koliko ih često koristite, koliko su vam važno, stavljate li privatne detalje, koja ponašanja na njima su vam u redu, a koja nisu. Iako zvuči banalno, doista postoje razvodi zbog ovog problema i sve su češći.

15. Štednja - koliko zajedno zarađujete, koliko bi mogli ili planirate štedjeti i za što? Kakav si život/nekretnine možete priuštiti? Razmišljate li o kreditu?

16. Što je prevara? Različite definicije i granice tolerancije mogu izazvati velike probleme.

17. Fizičko i verbalno zlostavljanje: smetaju li vas psovke, uvrede u žaru svađe, jeste li skloni bacati stvari, jeste li koga kada udarili, biste li udarili dijete ako je neposlušno?

18. Koje ste obrasce naučili od svojih roditelja? Dobri i loši primjeri mogu nas obilježiti, premda se mogu mijenjati uz trud i vrijeme.

19. Stav o smrti i bolestima, želje o sprovodu, ukopu - zvuči morbidno no ta tema je nešto što nas sve čeka.

20. Tko sam ja za tebe? Vidi li vaš potencijalni partner – ali vidi li stvarno - vašu ljudsku vrijednost? Vidi li da ste puno više od toga kako se ponašate, što govorite, da ste posebni bez obzira na vaše pogreške? Odgovor na ovo pitanje treba nadići osjećaje, treba pokazati ima li potencijalni partner snage za to da izdrži s vama.

Ne propustite