NJEN GLAS I STAS OBOŽAVALA JE CIJELA JUGA: Evo gdje danas živi prva pjevačica Magazina, NIKAD JE NE BISTE PREPOZNALI (FOTO)

Show
NJEN GLAS I STAS OBOŽAVALA JE CIJELA JUGA: Evo gdje danas živi prva pjevačica Magazina, NIKAD JE NE BISTE PREPOZNALI (FOTO)
.

Ljiljana Nikolovska (57) je prva i verovatno najpopularnija pjevačica grupe Magazin, rođena je Splićanka, a njeni roditelji Vera i Boro su porijeklom makedonske nacionalnosti. Pjevačica Magazina je bila u periodu od 1983. do 1990. Zajedno su snimili ukupno sedam albuma, a pesme u njenom izvođenju se pojavljuju i na brojnim kompilacijskikm albumima.

Ljiljana je iz Hrvatske i Jugoslavije otišla početkom ratnih 1990-ih te danas živi u kalifornijskom gradu San Pedru u SAD-u.

Godine 1996. je za Kroacija Rekords snimila svoj debi solo album “Let”.O danima kada je krenula u “bijeli svijet” kaže:

617799-ljiljana-nikolovska-magazin-ff

Foto;Printscreen

“Čak i kad sam otišla, 1989., meni su prve tri godine kuferi bili spakovani, ready to go za doći doma, međutim stjecajem okolnosti srela sam bend koji mi se sviđa, srela sam svoga supruga, postala sam i mama tamo (u Americi)”.

Zadovoljna je i sretna žena kojoj ništa ne nedostaje. Kad se prisjeća razdoblja s Magazinom na njega gleda s pozitivnim osjećajima: “Publika mi uvijek nedostaje kao i dragi ljudi s posla!”Unazad neko vrijeme, vrijedno radi i snima nove pjesme koje čekaju prve reakcije prijatelja i saradnika. Vodi miran, staložen život, ima veliki vrt, životinje.

617815-ljiljana-nikolovska-ff

Foto:Facebook

Fanovi Magazina pamte je po pjesmama “Tamara”, “Kokolo”, “Piši mi”, “Ti si želja mog života”, “Tri sam ti zime šaptala ime” i mnogim drugim.

611169-ljiljana-nikolovska-ff

Foto:Facebook

Izuzetno je aktivna preko svojih Facebook profila, često komunicira s obožavateljima, objavljuje svoje fotografije i sa svima aktivno razgovara i deli informacije.
 

Ne propustite