"Hrvatska iskoristila parlamentarce Evropskog parlamenta za obračun sa Srbijom"

Region
"Hrvatska iskoristila parlamentarce Evropskog parlamenta za obračun sa Srbijom"
Rezolucija o Šešelju koju je izglasao Evropski parlament, izazvala je buru reakcija u Srbiji i svi se slažu kako je Hrvatska u ovom slučaju uspjela pridobiti euro-parlamentarce za obračun sa Srbijom.


Rezolucija o Šešelju koju je izglasao Evropski parlament, izazvala je buru reakcija u Srbiji i svi se slažu kako je Hrvatska u ovom slučaju uspjela pridobiti euro-parlamentarce za obračun sa Srbijom.


Mnogi smatraju kako je Hrvatska pokrenula lavinu protiv Srbije i Šešelja samo zbog političkih razloga jer se približavaju predsjednički, a za godinu dana i parlamentarni izbori, ali ne objašnjavaju kojoj političkoj opciji koristi zahladnjenje odnosa Zagreba i Beograda kojem je Šešelj bio uzrok ili povod.


"Hrvatski zastupnici su to pokrenuli zbog straha da Šešelj svojim izjavama ugrožava teritorijalni integritet Hrvatske koja je članica EU i NATO. Taj strah je sada podijelio i EP koji je rezolucijom uvrijedio sam sebe, prije svega jer su preuzeli na sebe ulogu međunarodnog suda koji je Šešelju sudio i koji ga je pustio na slobodu prije izricanja presude. Međutim, EP sudi, ali ne iznosi svoju presudu. Kada se slegnu strasti, većina europskih zastupnika će se osjećati neugodno" kaže bivši šef srpske diplomatije koji je nekada imao vrlo bliske političke stavove sa Šešeljevim Vuk Drašković.


Drašković se pita: "što Evropski parlament ne kaže što Srbija treba učiniti! Objesiti teško oboljelog čovjeka, strijeljati ga, protjerati".

 

Ne propustite