"ŠTA REČE I OSTA ŽIVA": Žestok odgovor Ifeta Ferageta doktorici Enri Suljić

Objavljeno:27.02.2021 - 17:19
A A A Times Arial

Doktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Enra Suljić je gostovala na Hayat TV te pritom iznijela određene tvrdnje u slučaju "Memić", a danas se oglasio i advokat porodice Memić Ifet Feraget. On je Suljić poslao oštar odgovor putem Facebook stranice "Pravda za Dženana" koji prenosimo u cijelosti.

- Reče Enra, "osobito me čudi advokat porodice koji sebi daje za pravo različite kvalifikacije, koji ne poštuje kodeks advokatske etike, koji je vrlo jasan".

A šta reče i osta živa! Čuj ja ne poštujem kodeks advokatske etike!

U kodeksu advokatske etike stoji da je advokat dužan da se dosljedno bori za vladavinu prava, zaštitu sloboda i interesa  građanina kojeg zastupa, da se nikada se ne smije staviti u zavisnost sa bilo čijim drugim ili svojim vlastitim interesom. Ja upravo to i činim!

Ne smijem dalje jer istraga, ali ovaj put ona djelotvorna istraga, je u toku. Takva istraga, po pravilu, počinioce vodi pred sud, koji je jedini ovlašten da kaže i ime i imena - naveo je Feraget.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!